ΙΔΡΥΣΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ» Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ.Ο κ. Τσιτουρίδης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στον Άρειο Πάγο προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσει στην επίσημη ίδρυση του φορέα. Το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Έλληνες Ριζοσπάστες».

«Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Έλληνες Ριζοσπάστες έχοντας βαθιά πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας, για την ευημερία όλων των Ελλήνων μέσα σε μια ανοικτή Ευρώπη και έναν ανοικτό κόσμο», δήλωσε ο κ. Τσιτουρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ, το 2004, εξήγησε ότι η ίδρυση του νέο φορέα ήταν «αποτέλεσμα προγραμματικής και ουσιαστικής δουλειάς πολλών ανθρώπων».

Πρώτος στόχος για τους «Έλληνες Ριζοσπάστες», όπως είπε, είναι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές, με «ένα πρόγραμμα για την Ευρώπη των ονείρων μας».

Ερωτηθείς εάν θα προλάβουν μέχρι τις 26 Μαΐου και τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσιτουρίδης εμφανίστηκε βέβαιος γι’ αυτό, τονίζοντας ότι θα παρουσιάσουν άμεσα την ιδρυτική διακήρυξή του. Πρόκειται για ένα κόμμα που «ήρθε για να μείνει», τόνισε.

Για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος, ο κ. Τσιτουρίδης δεν αρνήθηκε ότι στοχεύει «στη μισή ΝΔ και αριστερότερα και στον μισό ΣΥΡΙΖΑ και δεξιότερα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του νέου φορέα αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, περιορίστηκε να πει ότι «έχω να τον δω και να μιλήσω πάνω από 10 χρόνια», ενώ για την Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για άλλους. «Είναι υπουργός μιας κυβέρνησης, έχει πολύ δουλειά να κάνει», αρκέστηκε να πει.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ