Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000 ΕΥΡΩ .


“Παράνομη” χαρακτήρισε ο Δήμος Καλαμάτας την έκθεση ALTE PELOPONNESE, την πρώτη έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, στον χώρο έμπροσθεν του Διοικητηρίου. Ο Δήμος Καλαμάτας στην ιστοσελίδα του μιλά για “παράνομη έκθεση, που διενεργείται χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Ν. 4512/2018”, και για πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πάντως, για την επιβολή του προστίμου ο νόμος προβλέπει απόφαση από το οικείο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο…

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παράνομη η έκθεση της Περιφέρειας – πρόστιμο

Η έκθεση που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος ΑΕ», σε χώρο έμπροσθεν του Διοικητηρίου και σε χώρο παραχωρηθέντα από τον ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας  όπου έχει κατασκευασθεί ποδηλατοδρόμος, διενεργείται χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Ν. 4512/2018 (άρθ. 115, παρ. 9). Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας με τη συνδρομή εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, διενήργησε αυτοψία και συνέταξε έκθεση ελέγχου, αποτυπώνοντας την κατάσταση. Σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο (άρθ. 116), προβλέπεται επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 10.000 ευρώ.


Πηγή: Δήμος Καλαμάτας

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ