ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.          Εδώ και αρκετές ήμερες  υπάρχει έντονος  προβληματισμός   στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, καθώς κανένα ψηφοδέλτιο με πέντε υποψήφιους συμβούλους δεν έχει κατατεθεί  για την τοπική κοινότητα του χωριού μας.

Παρουσιάζεται έντονη απροθυμία για την διεκδίκηση του περίλαμπρου θώκου του προέδρου της τοπικής κοινότητας  του χωριού μας. Έως τώρα, κανένας διεκδικητής ή καμία διεκδικήτρια για την τοπική κοινότητα του χωριού μας δεν έχει καταφέρει να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών για πέντε υποψήφιους συμβούλους. Εντελώς, πρωτόγνωρο είναι το γεγονός που συμβαίνει για το χωριό μας, ενώ η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων τελειώνει άμεσα.

Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προκαλούνται ιδιαίτερα ερωτήματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός πως κανένας δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του χωριού μας.  Παρόλο που ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού μας από το Δήμο της Καλαμάτας για έξοδα μετακίνησης για απόσταση 20 χλμ. και άνω εισπράττει το ποσό από 375 € έως 500 € το μήνα.  Δηλαδή: το χρόνο το ποσό 500€×12 = 6.000 € και επί τέσσερα χρόνια το ανερχόμενο ποσό των 24.000 €.

Επομένως, ένας πρόεδρος στο χωριό μας λαμβάνει μόνο για έξοδα μετακίνησης του στην διάρκεια της θητείας του 24.000 Ευρώ………!!!!!!!!

          Δυστυχώς, ο νόμος του Καλλικράτη δεν έχει προβλέψει αυτήν την περίπτωση και το Πρωτοδικείο Καλαμάτας καλείτε να λύσει τον πρωτόγνωρο εκλογικό γρίφο.  Πάντως, έγκυροι νομικοί κύκλοι δηλώνουν  ότι αυτό που συμβαίνει στο χωριό μας είναι από τα λεγόμενα απίστευτα και όμως ελληνικά, που προκαλούν έντονο προβληματισμό.

          Αύριο το πρωί, ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Αλέξης Χαρίτσης έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Ανωτάτου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου με εγκεκριμένους συνταγματολόγους και εκλογολόγους  στο Υπουργείο Εσωτερικών για να δουν το θέμα που έχει προκύψει στο χωριό μας και πως αυτό το κενό στον νόμο Καλλικράτη θα επιλυθεί συνταγματικά και νομικά.

          Αν τις επόμενες ώρες δεν κατατεθεί υποψηφιότητα και ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο για την τοπική κοινότητα του χωριού μας  στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και εκπνεύσει η προθεσμία εκ του νόμου,  τότε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας θα ορίσει για πρώτη φόρα  τριανδρία άσκησης της τοπικής εξουσίας που θα αποτελείτε ως εξής:

          1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ : Ο Ιερέας του χωριού.

      2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ: Ο/Η Δάσκαλος /α του χωριού.

          3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ: Ένας κάτοικος του χωριού μετά από κλήρωση.


Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με αυτήν την αξιοπερίεργη και πρωτοφανή εκλογική περίπτωση που συμβαίνει στο χωριό μας.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ