«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΒΓΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ «ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ»Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας και εκ των διοργανωτών στην έκθεση, Χάρης Βγενής, εξαπέλυσε με δηλώσεις του «δριμεία» επίθεση στο Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, απαντώντας ουσιαστικά σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «BEST», αλλά και επικεντρώνοντας στην άρνηση της Δημοτικής Αρχής να διεξαχθεί η συγκεκριμένη έκθεση στο χώρο της Προκυμαίας.

Ο κ. Βγενής χρησιμοποίησε «βαρείς» χαρακτηρισμούς, μιλώντας για «άσχετους» γύρω από τον τουρισμό, «ενοχλημένος» για όσα είπε ο κ. Νίκας γύρω από την έκθεση «μεταξύ κολλητών και φίλων». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του «brand name» Μυθική Πελοπόννησος φέρνοντας ως παράδειγμα και την “Coca Cola”, ενώ προχώρησε σε σύγκριση των κρουαζιερόπλοιων που έφθαναν στην Καλαμάτα όσο ο ίδιος ήταν πρόεδρος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε σχέση με σήμερα.

Κλείνοντας εξαπέλυσε τα «βέλη» του για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να τους παραχωρηθεί ο χώρος στην προκυμαία, όπου θα έρχονταν και σκάφη που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη έκθεση του Ναυπλίου, χωρίς μάλιστα να τους δοθεί καμία επίσημη απάντηση.

Σε επικοινωνία μας, πάντως, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Σαράντο Μαρινάκη, «διέψευσε» ότι υπήρξε άρνηση παραχώρησης του χώρου, γενικώς και αορίστως, χωρίς δικαιολογία. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης μάς έκανε γνωστό ότι πριν από περίπου δυο μήνες δέχθηκαν αίτημα από την αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου για την παραχώρηση χώρου στην προκυμαία, αλλά και θέσεις ελλιμενισμού σκαφών.

 Ο κ. Μαρινάκης μας γνωστοποίησε ότι απάντησαν επίσημα στην κα Νικολάκου με έγγραφο, λέγοντας ότι δύναται να παραχωρήσουν έκταση 500μ2 μπροστά στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου, όπως γίνεται πάντα σε εκθέσεις και ανάλογες εκδηλώσεις και όχι γενικώς όλη ανεξέλεγκτα την προκυμαία, καθώς υπάρχουν κανονιστικές αποφάσεις, που δεσμεύουν και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ζήτησε, δε, να προσκομισθούν τοπογραφικά διαγράμματα με το πώς θα στηθούν τα περίπτερα της έκθεσης, ενώ αναφορικά με το αίτημα για παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού σκαφών, απάντησε αρνητικά, καθώς όλες είναι παραχωρημένες σε ιδιώτες που τις έχουν πληρώσει.

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε, δε, την έκπληξή του για όσα ειπώθηκαν περί άρνησης παραχώρησης του χώρου, γιατί ουδέποτε κάποιος, ούτε από την Περιφέρεια ούτε από κανέναν άλλο φορέα  άσκησε κριτική στην επίσημη «απάντηση» που έδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ