Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ «ΠΛΩΤΟ ΕΠΙΤΑΦΙΟ» ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΜΑΝΗΣ


          Φωτογραφίες και Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος και Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου.

Σε μία χώρα με τόσο μεγάλη γραμμή ακτών είναι παράξενο πως μόνο δυο  Επιτάφιοι "ταξιδεύουν " με καΐκι στην θάλασσα. Κι όμως και αυτό συμβαίνει στην Μεσσηνία και όχι σε ένα νησί, όπως θα περίμεναν πολλοί...!!!

 Ο ένας στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας και ο άλλος στις Κιτριές της Μεσσηνιακής Μάνης, όπου βρέθηκε και  ο φωτογραφικός φακός της έγκυρης ενημερωτικής σελίδας μας «ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».  Οι πιστοί κρατούν όλοι τους φαναράκια και κεριά. Και μετά την ακολουθία του επιταφίου συνοδεύουν τον επιτάφιο μέσα από τα στενά καλντερίμια μέχρι το μικρό λιμανάκι των Κιτριών. Αργά το βράδυ, επιβιβάζουν τον Επιτάφιο σε ένα βαρκάκι, πραγματοποιώντας την περιφορά του διά θαλάσσης μέσα σε ένα καταιγισμό βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Το έθιμο χρωστάει τις ρίζες του στους ψαράδες του Όρμου των Κιτριών, που ήθελαν να "προσκυνήσουν" τα θαλάσσια νερά τους τον Επιτάφιο της περιοχής.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ  της μοναδικής έγκυρης ενημερωτικής σελίδας μας και ταξιδέψτε σε αυτήν την πανέμορφη εμπειρία και μοναδική στιγμή...!!!
  


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ