ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ (ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ) ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΓΕΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠ΄ ΑΓΑΘΩ!!!


Η έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας «ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»,  έχει την τιμή και την χαρά να φιλοξενεί ένα σπουδαίο άρθρο του καλού φίλου του χωριού μας και αναγνώστη της ενημερωτικής σελίδα μας του κύριου Παύλου Κλάδη, ο οποίος είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην εκκλησία ως επίτροπος στον Άγιο Νικόλαο «Φλαρίου» Καλαμάτας και ως άνθρωπος της τέχνης ως σπουδαίος ηθοποιός, αλλά και του πολιτισμού ως βραβευμένος  συγγραφέας ….!!!!

Ας διαβάσουμε το άρθρό του και ίσως να αναθεωρήσουμε πάρα πολλά πράγματα ..!!!

«Ηγέομαι: προηγούμαι, προπορεύομαι, είμαι αρχηγός, οδηγώ, διευθύνω, κυβερνώ (Χαρ. Αθ. Μπαλτάς, Λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, Αθήνα, εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα, 1995, σ. 269).

Οι ηγέτες προπορεύονται και οδηγούν. Οι αγαθοί ηγέτες οδηγούν τους λαούς που τους ακολουθούν σε επιτυχίες, σε νίκες, ακόμα και σε θριάμβους. Οι κακοί, σε αποτυχίες και καταστροφές.

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε ηγέτες και συμβούλους που θα μας εκπροσωπήσουν στις Τοπικές Ενότητες, στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στην Ευρωβουλή. Στο Δημοτικό τα μικρά παιδιά μαθαίνουν τα στοιχειώδη, όπως το ότι στα Μαθηματικά υπάρχει ο «κοινός παρονομαστής» και το «ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο». Πως όμως πρέπει σαν πολίτες ν΄ αναζητήσουμε (και γιατί όχι να απαιτήσουμε) αυτοί που θα εκλεγούν να μας εκπροσωπήσουν, να είναι ηγέτες που θα έχουν σαν όραμα και στόχο την πρόοδο και την ευημερία αυτού του τόπου και να διαθέτουν πάνω απ΄ όλα τον «κοινό παρονομαστή» που δεν είναι άλλος από την ενότητα;

Προτρέπω σ΄ αυτές τις εκλογές να γίνουμε επιτέλους ώριμοι ενεργοί πολίτες και υπεύθυνα άτομα. Ας παραμερίσουμε αυτούς που τους αρέσει ν΄ ασχολούνται με ανούσια και δευτερεύοντα πράγματα, με εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα. Ας απομονώσουμε επιτέλους τους συνδικαλιστές που «παίζουν καρεκλιές» μεταξύ τους στις συνελεύσεις και εξαγριώνουν την κοινωνία και ας ψηφίσουμε αυτούς που μιλάνε και συναλλάσσονται τίμια και καλοπροαίρετα για το γενικό καλό. Ας μην μας καθορίζει η κομματική και η πελατειακή αντίληψη αλλά η υπερκομματική. Ας βάλουμε το μυαλό μας λίγο να δουλέψει.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για παράδειγμα έχουν δώσει τα ονόματα Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης… Τυχαία δεν νομίζω; Ημιμάθεια; Βλακεία; Ούτε. Δόθηκε το όνομα του συμπατριώτη μου Επτανήσιου Ιωάννη Καποδίστρια γιατί έσπειρε το σπόρο του, έθεσε θεμέλια και δημιούργησε εύφορο έδαφος εκεί όπου επικρατούσε τέλμα ή ξηρότητα. ΄Εθεσε τις βάσεις για τη διοικητική διάρθρωση του ελληνικού κράτους, οργανώνοντας παράλληλα το στράτευμα (είναι άλλωστε ο ιδρυτής της Σχολής Ευελπίδων, με πρώτη της έδρα το Ναύπλιο). Επίσης, προσπάθησε σθεναρά να θέσει τα θεμέλια της οικονομικής υπόστασης του νεοσύστατου κράτους – σε μια περίοδο που ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας δεν είχε λήξει. Αν μάλιστα είχε κατορθώσει να ιδρύσει και κρατική τράπεζα για τις ανάγκες του δημοσίου, προσπάθεια που υπονομεύτηκε από τους μόνιμους αντιπάλους του, τους κοτζαμπάσηδες και τους καραβοκύρηδες, ο εμβρυακός κρατικός μηχανισμός θα ενισχυόταν καθοριστικά. Ειδικά σε ό,τι αφορά την παιδεία, ο Καποδίστριας έθεσε σε λειτουργία πάνω από εκατό σχολεία με περίπου δέκα χιλιάδες μαθητές στα τρία μόλις χρόνια της διακυβέρνησής του. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση γεωργικών σχολών, αλλά και στην ανάπτυξη της δημόσιας υγείας, καθώς και των πρώτων ταχυδρομικών υπηρεσιών. Οι αναφορές είναι επιγραμματικές.

 Μπορούμε όμως, με βάση όσα αναφέραμε, να μιλήσουμε για μια μεθοδική, συστηματική, κοπιώδη προσπάθεια η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο –για τα δεδομένα της εποχής– κράτος, στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δυστυχώς όπως έλεγε ο ίδιος “οι «επιτροπές» και η «προσωρινότητες» κατέστρεψαν την Ελλάδα”.

Ο Καλλικράτης επίσης της χρυσής τομής του Παρθενώνα, που όπως όλοι γνωρίζουμε δεν θεωρείται μόνο ένας από τους δύο αρχιτέκτονες του Παρθενώνα, αλλά και των Μακρών Τειχών που ένωσαν Αθήνα και Πειραιά και τέλος ο δυναμικός Κλεισθένης, ο Αθηναίος πολιτικός του 6ου αι. π.Χ., ο θεμελιωτής των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, που εξανάγκασε τους πλούσιοι ευγενείς να μην αποτελούν μόνοι τους μια ισχυρή τάξη και να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους πολίτες. Επιπρόσθετα, η βουλή των 400, όργανο που θέσπισε ο Σόλωνας αντικαταστήθηκε από νέα βουλή με 500 βουλευτές. Αυτοί εκλέγονταν κάθε χρόνο με κλήρο. Επίσης, ο Κλεισθένης, για να προστατέψει το νέο πολίτευμα, καθιέρωσε τον οστρακισμό. Μετά από ανώνυμη καταγγελία, χωρίς να προηγηθούν ανακρίσεις ή απολογία μπορούσαν να εξοριστούν προσωπικότητες για 10 χρόνια, αρκεί 6 χιλιάδες πολίτες να ψήφιζαν εναντίον του άντρα αυτού. Έτσι γεννήθηκε στην Αθήνα η δημοκρατία, το πολίτευμα που δίνει σε όλους του πολίτες το δικαίωμα αλλά και το καθήκον να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση του κράτους. Η δημοκρατία ήταν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Έτσι έπαψαν η συγγένεια και η καταγωγή να παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της Αθήνας. Με το μέτρο αυτό ο Κλεισθένης "έδωσε την πολιτεία στον λαό", όπως έγραψε αργότερα ο Αριστοτέλης.

Ας γίνουμε λοιπόν συνεχιστές των ιδεών όλων των παραπάνω προγόνων μας και ας αφήσουμε κατά μέρος τις προχειρότητες και τις ανιστόρητες και αντιπεριβαλλοντικές πράξεις κάποιων αναίτιων που είχαν την φαεινή ιδέα να χρησιμοποιούν τα ονόματα αυτά για να προσδώσουν κύρος στην αναξιότητά τους. Εμείς, ο Συνδυασμός μας «Καλαμάτα ξεκινάμε» με υποψήφια Δήμαρχο την έμπειρη και καταξιωμένη Μαρία Οικονομάκου, από όποιο μετερίζι θα μας τοποθετήσει η ψήφος των συμπολιτών μας, ο στόχος μας θα είναι να κοιτάζουμε μόνο την ουσία. Και πώς; ΄Ενας είναι ο τρόπος, δεν υπάρχει άλλος. Είναι η ενότητα.

Εκεί στις Δημοτικές εκλογές θα παιχθεί το στοίχημα του μέλλοντος, η ζωή των νέων γενεών, η τύχη της Ελλάδας. Ας διαλέξουμε σωστούς εκπροσώπους. Και αυτοί είναι πολλοί από τον Συνδυασμό «Καλαμάτα ξεκινάμε» με επικεφαλή την υποψήφια Δήμαρχο Μαρία Οικονομάκου.

Να είσθε πάντα καλά. Σας εύχομαι «καλό βόλι»!!!»

Μάης 2019
 Παύλος Κλάδης
Συνταξιούχος Τελωνειακός-Πρόεδρος Επτανησίων Μεσσηνίας
Βραβευμένος με το 1ο Πανελλήνιο βραβείο ΛογοτεχνίαςΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ