ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΙΩΗΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗΣ.“Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας και η Αδελφότητα της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Προφήτου Ιωήλ Καλαμάτας με βαθεία θλίψη αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία της αειμνήστου Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής Γεροντίσσης Χριστονύμφης.

Η Γερόντισσα Χριστονύμφη από το έτος 2007 έως σήμερα υπήρξε η κατά σειρά δεύτερη Καθηγουμένη του τότε Ιερού Ησυχαστηρίου του Προφήτου Ιωήλ, το οποίον ίδρυσε ο Μακαριστός π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος με τη συμβολή των πρώτων Μοναζουσών, της Αειμνήστου Γεροντίσσης Πελαγίας (Κοτσώνη) και της ήδη Μακαριστής Γεροντίσσης Χριστονύμφης (Ζαλαχώρη), και εν συνεχεία η πρώτη Καθηγουμένη της υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου συσταθείσης Ι. Μονής.

Το σκήνωμα της Γεροντίσσης θα τεθεί σε προσκύνημα στο Καθολικό της Μονής από το εσπέρας της Τετάρτης 29ης Μαϊου έως την Εξόδιο Ακολουθία που θα ψαλεί το απόγευμα της Πέμπτης 30ης Μαϊου 2019 και ώρα 5:00 μ.μ. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Το πρωί της Πέμπτης 30ης Μαϊου 2019 θα τελεστεί θεία λειτουργία υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Μακαριστής Καθηγουμένης Χριστονύμφης”.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ