ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΥΓΚΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ …!!!

Φωτογραφίες και Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος και Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου.

              Σε ένα γραφικό πέτρινο εκκλησάκι, στα δασοσκεπή και αγέρωχα βουνά της Τσακώνας Μεσσηνίας, οι λιγοστοί, αλλά δραστήριοι κάτοικοι του μικρού όμορφου και γραφικού χωριού Παραπουγκίου, του Δήμου Οιχαλίας της Μεσσηνίας, εόρτασαν με μια πανέμορφη γιορτή τον Άγιο Γεώργιο και την Πρωτομαγιά μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο.

                  Πραγματικά,  σε ένα καταπράσινο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς ξεκίνησε ο εορτασμός με θεία και ιερά λειτουργία στο πέτρινο παλιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που τέλεσε ο δραστήριος ιερέας Πατέρας Χρήστος Δουβαράς. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, ανταλλάχτηκαν και οι καθιερωμένες αναστάσιμος ευχές, αλλά και ευχές για τον ερχομό του νέου μήνα…!!!

              Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η αγάπη, το καλωσόρισμα σε εμάς, τους επισκέπτες, οι καλές και εγκάρδιες κουβέντες του ιερέα του χωριού, αλλά και των επιτρόπων της εκκλησίας και των κατοίκων του χωριού…!!!

               Στον περίβολο του ναού,  το εκκλησίασμα κάθισε στα πέτρινα τραπέζια και στους πέτρινους πάγκους κάτω από τα φύλλα των δέντρων. Από την τοπική κοινότητα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, αλλά και τους συλλόγους του χωριού προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα, γλυκά, αναψυκτικά και αστείρευτο κέφι πλημύρισε την ατμόσφαιρα με χορό και τραγούδι …!!!!!

              Πραγματικά, ήταν μια σπουδαία εκδήλωση που πραγματοποίησαν δραστήριοι άνθρωποι, που αγαπούν τον τόπο τους, με μοναδικό σκοπό να μην χαθεί η ανιδιοτελή αγάπη τους για τον τόπο, που γεννήθηκαν και υπάρχουν οι ρίζες τους...!!!!!


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ