ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ”ΚΑΡΔΙΑΣ” ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!Μίλησε από ”καρδιάς” σε πλήθος κόσμου εμφανώς αισιόδοξη αλλά και με αυτοπεποίθηση για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Καλαμάτας!

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

Όταν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, μία ομάδα συνεργατών αποφασίσαμε την αυτόνομη και ανεξάρτητη κάθοδό μας στις δημοτικές εκλογές, δεν φανταζόμασταν, ειλικρινά, τις εμπειρίες που θα βιώναμε και τις συγκινήσεις που θα αισθανόμασταν.

Ενωθήκαμε σαν συνδυασμός και δουλέψαμε με πάθος και σύστημα.

Οργανωθήκαμε σαν ομάδα, καταθέτοντας τις γνώσεις μας και προσφέροντας τη διάθεσή μας για δουλειά.

Υποτάξαμε τους εγωισμούς μας στην κοινή προσπάθεια, αλλά, ταυτόχρονα, αναδείξαμε τις φιλοδοξίες μας, σαν κίνητρο προσφοράς στο τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε.

 Καταστρώσαμε τις δράσεις μας και παρουσιάσαμε τις επιλογές μας μέσα από ένα πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.

Φανταστήκαμε το μέλλον μας σε ένα Δήμο, ακόμα πιο ελκυστικό, ακόμα πιο όμορφο.

 Δεσμευτήκαμε για τη δυνατότητά μας να υλοποιήσουμε τις εξαγγελίες μας.

 Δεχτήκαμε την ολόθερμη στήριξη και παρότρυνση από όλους εσάς, που με την αποψινή σας παρουσία, εδώ, ουσιαστικά, εκλέξατε Δήμαρχο Καλαμάτας.

 Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας και την επιλογή σας. Σας υπόσχομαι ότι θα πορευτούμε μαζί, όπως κάναμε τόσα χρόνια τώρα.

 Θα είμαι πάντα η ίδια, αυτή που γνωρίσατε και ξέρετε.

 Ξεκινήσαμε μαζί, Καλαμάτα Ξεκινήσαμε.

ΟΜΙΛΙΑ:

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Με τις εκλογές της 26ης Μαΐου κλείνει ένας ιστορικός και πολιτικός κύκλος και ανοίγει ένας άλλος.

Έχει να κάνει αναμφίβολα τόσο με τα πρόσωπα, όσο και με τις συνθήκες: πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές.

Η πολύχρονη κρίση που εξακολουθούμε να βιώνουμε, μας έχει σημαδέψει.

Έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, έχει βαρύνει τη ψυχοσύνθεση μας, έχει σκιάσει το μέλλον, ιδιαίτερα των παιδιών μας, που μεταναστεύουν μαζικά.

Έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και έχει ευνοήσει τον αρνητισμό και την αντίδραση.

Δεν θα απείχαμε από την πραγματικότητα αν λέγαμε ότι βρισκόμαστε σε στάδιο κοινωνικής αποδόμησης και πολιτικής σύγχυσης.

Ακραία πόλωση και διχαστικές λογικές είναι στοιχεία του δημόσιου λόγου, που μοιραία δημιουργούν συνθήκες αναταραχής.

Η κωδικοποίηση της συμπεριφοράς των εκλογέων παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες, ακόμα και για τους ειδικούς, ακριβώς γιατί το πολιτικό τοπίο είναι απόλυτα ρευστό και ασταθές.

Σ’ αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών.

 Οι συνθήκες δεν είναι πολύ διαφορετικές. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης συμπλέκονται αναπόφευκτα με τη γενικότερη πολιτική κατάσταση.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, υπάρχει μία ακόμα μεταβλητή στην εξίσωση.

Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει μεταβάλλει τα μέχρι τώρα δεδομένα τόσο των εκλογών, όσο και της επόμενης μέρας.

 Αν η αποτελεσματικότητα λειτουργίας του Δήμου είναι ο σκοπός, τότε, με τον Κλεισθένη, οι συνεργασίες είναι το αναπόφευκτο μέσο εκπλήρωσής του.

Θα έλεγε κανείς ότι οι απαιτούμενες συναινέσεις είναι η δοκιμασία της ωριμότητας και σοβαρότητάς μας.

 Ωστόσο, αυτές δεν είναι ούτε δεδομένες, ούτε εύκολες. Παραμένουν ένα σταθερό ζητούμενο για την επαύριο των εκλογών, που εξαρτάται από το πολιτικό έρμα των συμβούλων που θα εκλεγούν.

Μέχρι σήμερα, σαν λαός, έχουμε, δυστυχώς, παράδοση στην πρόταξη του εγωισμού και της φιλοδοξίας μας, έναντι του κοινού καλού.

 Μάλιστα, θα τολμούσα να πω, πολλές φορές και έναντι του λογικά αυτονόητου ή προφανούς.

Αν δεν καταφέρουμε να αποβάλουμε τη νοοτροπία της στείρας και άγονης αντιπαράθεσης, τότε ο Κλεισθένης οδηγεί το Δήμο σε κατάσταση θεσμικής αναπηρίας.

Εγώ, πάντως, σαν νέα Δήμαρχος, άσχετα με τις προθέσεις των άλλων, θα επιδιώξω τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Η πολιτική και αυτοδιοικητική πορεία μου μέχρι σήμερα, δείχνει τα επόμενα βήματά μου.

 Δεν πρόκειται να υιοθετήσω λογικές διαχωριστικών γραμμών και δεν είμαι της άποψης ότι ο δημαρχιακός θώκος δίνει στον κάτοχό του εξουσία απόλυτου άρχοντα.

 Θα επιδιώξω σταθερά τη συναίνεση για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα της πόλης.

 Δεν είναι στη νοοτροπία μου η απόρριψη προτάσεων οποιουδήποτε, αρκεί αυτές να έχουν προοπτική αποτελεσματικότητας.

 Ο ηγέτης πρέπει να συνθέτει και να αξιοποιεί, όχι να απομονώνει και να διχάζει.

 Κατά τον ίδιο τρόπο θα εξακτινώσω αρμοδιότητες και πρωτοβουλίες προς όλους τους επαγγελματικούς φορείς, για την ενσωμάτωση της εμπειρίας και των προτάσεών τους στο δημοτικό σχεδιασμό.

 Θα απευθυνθώ σε ιδιωτικούς φορείς που μπορούν να συμβάλλουν αντίστοιχα.

 Θα καλέσω όλο το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου να επιδείξει καινοτόμες δράσεις στην παραγωγή του έργου του.

 Αλλά και οι δημότες οι ίδιοι, θα κληθούν να συμμετέχουν σε επιτροπές εργασίας, λαϊκές συνελεύσεις και διοικήσεις δημοτικών επιχειρήσεων.

Στο αύριο του Δήμου μας, χρειαζόμαστε όλοι. Όλοι μαζί  θα κτίσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Η υπευθυνότητα του πολιτικού δεν μπορεί να ταυτίζεται με το ρόλο του πολιτικάντη. Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, πρέπει να είμαστε συχνά δυσάρεστοι.

 Ποτέ δεν επεδίωξα την αποδοχή, χαϊδεύοντας αυτιά και υιοθετώντας λαϊκίστικα και δημαγωγικά αιτήματα. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Ένας δρόμος, όμως, που συχνά οδηγεί στην ταπεινωτική οπισθοχώρηση.

 Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς, σαν συνδυασμός, από την πρώτη στιγμή σας μιλήσαμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

Εγώ προσωπικά σας εξήγησα τους λόγους της αυτόνομης πορείας μου, έξω από την σημερινή δημοτική ομάδα.

 Είπα ξεκάθαρα ότι δεν ήθελα να ανακυκλώσω το παρελθόν, γιατί έτσι πιστεύω ότι υποθηκεύουμε το μέλλον. Και το απέδειξα με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας.

 Πρόκειται για νέους ανθρώπους, ικανούς, επιτυχημένους επαγγελματικά, με ήθος και διάθεση προσφοράς, που φιλοδοξούν να αφήσουν το δικό τους θετικό αποτύπωμα στα πράγματα.

Είναι στελέχη, που καθένα ξεχωριστά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο, χωρίς να αποτελεί μία ακόμα απλή συμμετοχή στη κατάρτιση του συνδυασμού.

 Σας βεβαιώνω ότι είμαστε ομάδα και μάλιστα για τα μεγάλα και δύσκολα. Πορευόμαστε με γνώση, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Και θέλουμε όλους εσάς δίπλα μας, γιατί μαζί θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μέτρα και δράσεις με άξονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στοχεύουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου, στη δίκαιη κατανομή πόρων και στην ανάδειξη των χαρακτηριστικών ιδιαίτερης φυσιογνωμίας κάθε γειτονιάς.

Δεσμευόμαστε για τον άμεσο εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τού βιολογικού καθαρισμού και την ορθή επεξεργασία και διαχείριση της λυματολάσπης.

 Θωρακίζουμε το Δήμο μας με αντιπλημμυρικά έργα, για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις τού πρόσφατου παρελθόντος.

Κανένα έργο, ούτε καν πεζοδρόμιο, δεν θα εκτελείται, αν δεν ενσωματώνει επαρκή πρόβλεψη αντιπλημμυρικής προστασίας και απορροής ομβρίων.

 Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή νέων σχολείων και δημοτικών παιδικών σταθμών, όπως επίσης και τη συντήρηση των υπαρχόντων.

Αξιοποιούμε τη δημοτική ακίνητη περιουσία και προσβλέπουμε στη τουριστική και εμπορική εκμετάλλευσή της, όπου παρουσιάζεται τέτοια προοπτική.

Αναβαθμίζουμε αισθητικά τις εισόδους της πόλης. Επανασχεδιάζουμε το κυκλοφοριακό, με ενίσχυση των γραμμών αστικής συγκοινωνίας.

 Διασφαλίζουμε χώρους στάθμευσης και μεριμνούμε για την ασφαλή κίνηση στους ποδηλατοδρόμους.

      Προγραμματίζουμε την κατασκευή νέου σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου.

 Συντηρούμε και βελτιώνουμε τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές του Δήμου μας.

      Αξιοποιούμε το παραλιακό μέτωπο της πόλης μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια.

 Επαναμελετούμε τη λειτουργία των Ανθεστηρίων και ενισχύουμε δράσεις προβολής του Δήμου, σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και Συνεταιρισμούς.

Αποβλέπουμε στη τουριστική χρήση του λιμανιού μας, και οπωσδήποτε αναδεικνύουμε τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, σαν ιδιαίτερο πόλο τουριστικού, αθλητικού και φυσιολατρικού προορισμού.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους σχεδιασμούς μας για την επόμενη μέρα, που αναμφίβολα αποτελούν ποιοτικούς παράγοντες προόδου του Δήμου, σε πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο.

 Ιδιαίτερη , όμως, μέριμνά μας θα αποτελέσει  η αντιμετώπιση των ζητημάτων καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας για το αύριο του Δήμου.

 Θα αναλάβουμε αμέσως όσες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να αναληφθούν αυτόνομα από εμάς και ταυτόχρονα θα διεκδικήσουμε  την οριστική επίλυση του προβλήματος σε συλλογικό – περιφερειακό επίπεδο.

 Η ποιότητα της δημοτικής οδοποιίας είναι το άλλο στοίχημα τής παράταξής μας και η αναμέτρησή μας με τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα θα είναι άμεση.

 Δεσμεύομαι ότι η εικόνα όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών δρόμων θα αλλάξει καθοριστικά. Δεν τιμά κανέναν η συγκεκριμένη κατάσταση, πέρα από το γεγονός ότι δημιουργεί και κινδύνους για την ασφάλεια μας.

Σας εγγυώμαι ότι η  ποιότητα των δημοτικών έργων θα είναι η  πρώτη προτεραιότητα μας .

Θα ενισχυθούν οι δομές πρόνοιας και στήριξης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και θα εκπονηθούν ειδικά προγράμματα απασχόλησης.

Στα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα δεν πρόκειται να επαναληφθούν οι παλινωδίες και οι πρακτικές  του παρελθόντος.

Κριτήριο των ενεργειών μας θα είναι ο σεβασμός τής περιουσίας του πολίτη και η δίκαιη στάθμιση ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος.

Σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο είναι βέβαιο ότι έχετε ακούσει πολλά. Δεν αμφισβητώ τις αγαθές προθέσεις κανενός.

 Κάθε ένας από εμάς, όμως, έχει αφήσει ένα προσωπικό στίγμα στο τομέα που ασχολήθηκε και έχει διαγράψει μία πορεία μέχρι σήμερα που, κατά τη γνώμη μου, σηματοδοτούν τη μελλοντική μας συμπεριφορά και αξιοπιστία.

 Σαν πολίτες του Δήμου Καλαμάτας πρέπει να κρίνετε και να συγκρίνετε. Να αξιολογήσετε και να επιλέξετε.

Στη μέχρι τώρα πολύχρονη παρουσία μου στα δημοτικά πράγματα και, μάλιστα, από θέσεις ευθύνης, με έχετε γνωρίσει και με έχετε τιμήσει με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και πάλι.

Αυτή τη φορά, για τη θέση της νέας Δημάρχου Καλαμάτας.

 Ξέρετε ότι θα σας κοιτάζω πάντα στα μάτια με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

 Γιατί ποτέ δεν θα σας πω ψέματα.

 Γιατί το χέρι μου θα είναι πάντα ανοιχτό σε ό,τι με χρειαστείτε.

Γιατί θα είμαι δίπλα σας με όλη μου τη καρδιά. Όπως πάντα έκανα. Όπως πάντα ήμουν, σαν άνθρωπος, σαν χαρακτήρας.

 Σας ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνετε.

 Σας ευχαριστώ για όλα.

Είμαστε μαζί, προχωρούμε μαζί την επόμενη ημέρα.

Και επειδή θέλω να αποδείξω ότι οι δεσμεύσεις μου αυτές δεν είναι προεκλογικές, σας δηλώνω δημόσια ότι παραιτούμαι απο την είσπραξη του μισθού μου , σαν δημάρχου Καλαμάτας,τον οποίο θα διαθέτω σε δράσεις κοινωνικής και ανθρωπιστικής στήριξης.

Η σημερινή παρουσίαση δεν ανήκει μόνο σ’ εμένα. Ανήκει και σε όλους τους συνεργάτες μου στον συνδυασμό. Ανθρώπους αγαπημένους μου.

Τους ευχαριστώ για την αγάπη τους.

Ευχαριστώ

τον  Γιώργο Αργυρόπουλο

τον Γιώργο Ατέση

την Κική Γαλέα

τον Βασίλη Γάτσινο

τον Νίκο Γκιούλο

την Ελένη Γκλεγκλέ του Σωτηρίου

τον Μιχάλη Γκούζο

την Γιούλα Ναζέ Δαβέρου

την Ευτυχία Δημητρακοπούλου

την Ελένη Εξερτζόγλου

τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο

τον Γιάννη Ζεμπίλα

τον Γιώργο Καντέλη

την Αγγελική Καπόγλη

την Βίκυ Καραμπάτσου

τον Θάνο Καράμπελα

τον Γιώργο Καρούνο

τον Γιάννη Κάτσο

την Μερσίνη Κεράνη

τον Παύλο Κλάδη

τον Ηλία Κοντογεώργη

τον Τάκη Κωστόπουλο

την Βενετία Λιάβαρη

τον Λεωνίδα Λιάππα

τον Τάκη Λιάσκο

την Ελβα Μακρή

την Κωνσταντίνα Μαλαπάνη

την Μαριάννα Μανδηλάρη

τον Νικήτα Μενούνο

την Βσιλική Μητροπούλου

την Σοφία Μιντζά

τον Λυκούργο Μιχαλόπουλο

τον Γιάννη Μπαλόπουλο

την Καίτη Μπαρούνη

τον Μπάμπη Μπόμπολη

τον Γιάννη Μπούρα

τον Θόδωρο Μπρεζεράκο

τον Θανάση Νίκα

την Μαρία Ράλλη

τον Γιώργο Σπυρόπουλο

τον Ηλία Σπυρόπουλο

τον Θόδωρο Σπυρόπουλο

την Κωνσταντίνα Τζάνου

την Νικολέττα Τσιμικλή

την Ντίνα Τσιμόγιαννη

τον Σπύρο Τσίχλη

τον Γιώργο Χαντζόπουλο

και

την Θάλεια ΧριστοφίδηΑρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO