ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΤΑΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣΤο πρώτο του συγγραφικό  εγχείρημα με τίτλο “Ντάνος- Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου” θα παρουσιάσει και στην Καλαμάτα ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Η εκδοτική Αθηνών και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις” της Δήμητρας Δημόπουλου, διοργανώνουν την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20:00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου “Ντάνος, Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου”.
Θα προλογίσει η εκδότρια Χριστιάνα Χριστόπουλου, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος και ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου “Βιβλιόπολις” Δήμητρα Δημόπουλου και ο δικηγόρος και πρόεδρος δημοσίων σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Ντούγκλας.
Στη συνέχεια το λόγο θα πάρουν οι συγγραφείς Γιώργος Αγγελόπουλος και Αυγή Σαββίδου.

Το βιβλίου του Ντάνου περιγράφει τη ζωή του νικητή του ρεάλιτι επιβίωσης ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια και φτάνοντας στο σήμερα. Στόχος του βιβλίου,  είναι η ταύτιση των απλών καθημερινών ανθρώπων με το πρόσωπο του Γιώργου Αγγελόπουλου έτσι ώστε να βοηθηθούν και αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που πιθανόν αντιμετωπίζουν.

Να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα, σε όποια πόλη γίνεται παρόμοια παρουσίαση, δημιουργείται το αδιαχώρητο!

Στο τέλος της παρουσίασης ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα της έκδοσης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τι κάνει έναν άνθρωπο αυτό που είναι; Πώς φτάνει στο σημείο να συνειδητοποιήσει τι τον έχει σημαδέψει, τι έχει κερδίσει και τι έχει αφήσει πίσω του; Και, πάνω απ’ όλα, με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να τα μεταδώσει όλα αυτά στους άλλους, βοηθώντας τους, ίσως, να κοιτάξουν καλύτερα μέσα τους;
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο γνωστός πια σε όλη την Ελλάδα (αλλά και όχι μόνο) ως Ντάνος, ξετυλίγει σε αυτό το βιβλίο το κουβάρι της ζωής του. Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από μια απλή ζωή στο νησί της Σκιάθου, έφτασε να γίνει αναγνωρίσιμος σε όλη τη χώρα με εφόδια την υπομονή, την επιμονή, την αλληλεγγύη και τη σκληρή προσπάθεια. Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωής από πολύ μικρός, ο Γιώργος Αγγελόπουλος έμαθε από νωρίς την αξία της σκληρής δουλειάς, της ανεξαρτησίας, αλλά και της στενής σύνδεσης με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Δεν έγινε ποτέ μοιρολάτρης, αλλά ένας άνθρωπος δεκτικός στην αλλαγή, τη διαφορετικότητα, την αναζήτηση κάθε νέας πρόκλησης. Έμαθε να τιθασεύει τα αρνητικά του συναισθήματα, και αυτό τον έκανε κάθε φορά και πιο δυνατό.
Από τη μικρή και κλειστή κοινωνία της Σκιάθου της δεκαετίας του 1980, όπου έκανε πολλές διαφορετικές δουλειές, πήγε στον Βόλο για να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, γνώρισε τον έρωτα, έζησε έντονα, για να επιστρέψει στη Σκιάθο και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Μετά ήρθε το Survivor, μια «μικρογραφία της πραγματικής ζωής» όπως γράφει, όπου απέδειξε την αξία του σε όλη τη χώρα και αγαπήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους.
Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η αυτοβιογραφική διήγηση ενός ανθρώπου που κοιτούσε μόνο μπροστά. Είναι μια κατάθεση ψυχής που ως στόχο δεν έχει ούτε τον εντυπωσιασμό, ούτε τη φτηνή συγκίνηση. Το βιβλίο αυτό περιγράφει την πορεία ενός ανθρώπου, όπως την έζησε ο ίδιος, και όπως θέλει να την αφηγηθεί γλαφυρά στους άλλους για να καταλάβουν ποιος πραγματικά είναι. Είναι ταυτόχρονα ένα ψυχογράφημα, μια αυτοβιογραφία, και, όπως γράφει, μια παρότρυνση «σε αυτούς που ψάχνουν να αντικρίσουν τη δική τους δύναμη».ΠΗΓΗ: messinialive.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ