ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΑΚ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ «ΜΑΙΜΟΥ» ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΕΙ16 ΑΠΟ 41 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


ΕΝΤΟΝΟ προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε και στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Καλαμάτα, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που θέλει από τις 41 παραλίες από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα, οι 16 να είναι ακατάλληλες για κολύμπι!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Αυτές, σύμφωνα με το Κέντρο, είναι στη Δυτική Παραλία, στο ύψος του κτήματος «Γαία», στα σημεία: ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV στο «Νέο λιμανάκι» και V δίπλα από τη μαρίνα, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα. Πρόβλημα, σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, υπάρχει και στην ανατολική παραλία, στη Ναυαρίνου, στο ύψος της Alpha Bank, του Cafe «Μπουλουλής» και του Cafe Daluz. Επίσης στη Βέργα, στο «Αλμύρα», στην αρχή της Καλογριάς στη Στούπα, στο «Γιαλός» στην Καρδαμύλη και στη μέση του Άγιου Νικολάου στην Μπούκα της Μεσσήνης.

Η «ΦΩΝΗ», ως όφειλε, δεδομένου ότι πέραν της ανακοίνωσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ) η οποία επισημαίνει πως διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα νερά κολύμβησης, στα όρια από την πίστα Cart έως και την Μικρή Μαντίνεια, σε χρονικές περιόδους και με διαδικασίες, σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει, τα οποία εξετάζονται από τα εργαστήριά της και  αποστέλλονται και στην Αθήνα σε συμβαλλόμενο, πιστοποιημένο εργαστήριο, για επιβεβαίωση, με τις τιμές να είναι παραπλήσιες και πολύ κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια, επικοινώνησε και με τον χημικό- γεωλόγος Ph.D, πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, ο οποίος λάβρος στις δηλώσεις του, μίλησε για τα πάντα.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ, ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΜΑΙΜΟΥ» ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Αρχικά, ο κ. Χριστοδουλάκης, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΚΟΕ είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία, η οποία προσφέρει τα τελευταία 40 χρόνια και επέρριψε ευθύνες σε πολλές Αυτοδιοικητικές Αρχές, που όπως χαρακτηριστικά είπε, αντί να αναδείξουν, προσπαθούν να «κουκουλώσουν» το πρόβλημα, αφού υπάρχουν σημεία όπου λύματα, καταλήγουν στις θάλασσες. «Η δειγματοληψία γίνεται τον Μάιο που δεν είναι κολυμβητική περίοδος κι έτσι, όποιο αποτέλεσμα έχουμε θα είναι… μάρτυρας για τον Ιούλιο που θα κάνουμε νέες δειγματοληψίες και θα διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα θα είναι τετραπλάσια από τα αρχικά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, ο οποίος για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στις «Γαλάζιες Σημαίες», χαρακτηρίζοντας… «μαϊμού» την υπόθεση, τονίζοντας πως προέκυψαν με παλιά αποτελέσματα. Ξεχωριστές, ήταν οι αναφορές του και στα αποτελέσματα της ΔΕΥΑ της Καλαμάτας. «Η οποιαδήποτε δημοτική επιχείρηση, πληρώνει κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο, ιδιωτική επιχείρηση δηλαδή, να της κάνει αναλύσεις! Είναι σαν αυτό που λέει ο λαός: «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»! Εμείς δεν παίρνουμε λεφτά από κανέναν! Κάνουμε τις δειγματοληψίες μόνοι μας. Δεν έχουμε με κανέναν επαφή, ούτε δημοτικό άρχοντα, ούτε επιχειρηματία. Τα δείγματά μας είναι τυχαία και επαναλαμβάνουμε στις ίδιες σχεδόν θέσεις και βγάζουμε τα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, που στάθηκε και στην ανταπόκριση του κόσμου, όλα αυτά τα χρόνια. «Δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα και σας πληροφορώ –γι’ αυτό και υπάρχει ανησυχία- πως ο κόσμος, εμπιστεύεται τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ. Πέρυσι, η ιστοσελίδα του υπουργείου, είχε μόλις 17.000 επισκέψεις και η δική μας, 2,5 εκατομμύρια(!), ενώ φέτος μέχρι και χθες, δεύτερη μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, αφού είχαν βγει αρχικά, μόνο εκείνα της Αττικής, η επισκεψιμότητα είναι 645 χιλιάδες! Αυτά είναι νούμερα τεκμηριωμένα!», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ τονίζοντας πως το Κέντρο, έχει τα δικά του, πιστοποιημένα εργαστήρια!

Η ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ  ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ!

«Δεν ξέρω τι λένε από τη ΔΕΥΑΚ! Οι άνθρωποι που κάνουν τις δειγματοληψίες εδώ, είναι εθελοντές! Δεν είναι ωραίο μετά από 40 χρόνια δουλειάς να λένε διάφοροι, διάφορα… Δε δίνουμε δικαίωμα σε κανέναν –όχι να αμφισβητεί, γιατί είναι δικαίωμά του- αλλά, να λέει οτιδήποτε θέλει ασύστολα! Γι’ αυτό, οποιοσδήποτε λέει πράγματα που δεν ισχύουν, μηνύεται και οδηγείται στις δικαστικές Αρχές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ που έχει με τη σειρά του πολλές φορές μηνυθεί, χωρίς ωστόσο να έχει καταδικαστεί. «Εμάς μας έχουν μηνύσει πολλές φορές, αλλά αθωωνόμαστε συνέχεια! Δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση. Αντιθέτως! Πέρυσι για παράδειγμα, καταδικάστηκε η αντιδήμαρχος Χαλκίδας Λίλιαν Ζλακνώνη», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, που αναφέρθηκε και στο θέμα των σκουπιδιών, με το οποίο είχε ασχοληθεί το Κέντρο πριν από 10 περίπου χρόνια, αφήνοντας αιχμές και τονίζοντας όσον αφορά στην καταλληλότητα των νερών, πως πρέπει να προσέχουμε! «Όταν ρίχνουν τα απόβλητά τους μέσα στη θάλασσα να το σκέφτονται», είπε χαρακτηριστικά και στάθηκε στα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν για την υγεία μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

«Έχουμε 3 μικροβιακές παραμέτρους, η μια χειρότερη από την άλλη! Τα κολοβακτηρίδια, η escherichia coli και οι εντερόκοκκοι! Το 2ο  μάλιστα, είναι επιθετικό μικρόβιο και προκαλεί διάφορες καταστάσεις, κυρίως στον κόλπο της γυναίκας, όπως σαλπιγγίτιδες, κολπίτιδες και χρονίζουσες φλεγμονές», εξήγησε ο καθηγητής, προτρέποντας όσους δεν μπορούν να αποφύγουν τις 16 μολυσμένες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ παραλίες, τουλάχιστον να κάνουν αμέσως μετά ντους! «Επίσης, συμβαίνει και στους άντρες το ίδιο, άλλωστε, κάποιος που μπει στη θάλασσα θα πιει λίγο νερό. Αν πιει για παράδειγμα ένα αγοράκι λίγο νερό από βουτιά, από το στόμα ή τη μύτη, μπορεί να μπουν στο στομάχι του, 5,6, 10 τέτοια μικρόβια, που θα είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ξέρετε, πολλές δυσεντερίες και δηλητηριάσεις, οφείλονται στο θαλασσινό νερό και όχι στα λαχανικά που ενδεχομένως δεν έχουν πλυθεί καλά», παρατήρησε ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, που καταληκτικά, αναφέρθηκε στην παραλία της Βέργας. «Έχει 89 εντεροκόκκους και για ‘μας, το 85, είναι επικίνδυνο. Την έχουμε βγάλει ακατάλληλη, γιατί εκεί βγαίνει ένας αγωγός που τρέχει βοθρολύματα. Τι να κάνουμε; Να κλείσουμε τα μάτια να πούμε πως δεν υπάρχει;», διερωτήθηκε, τονίζοντας παράλληλα πως από τις 41, οι 25 παραλίες μας, είναι καθαρές! Η «Φ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Νίκο Μπασακίδη που όσον αφορά στο ΠΑΚΟΕ μας παρέπεμψε για δηλώσει στον δήμαρχο, τον οποίο καλέσαμε στο προσωπικό κινητό του τηλέφωνο στις 18;17 πριν τυπωθεί η «Φ», αλλά δεν μας απάντησε!

Στο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, η οποία χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά την πρόσφατη δημοσίευση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία κάποιες ακτές της ΠΕ Μεσσηνίας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, επισημαίνουμε ότι:

Αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση της ποιότητας των ακτών  κολύμβησης, σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π.8600/416/Ε103/23-02-2009, είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία συλλέγει και υποβάλλει τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,για αξιολόγηση

Η Διεύθυνση Δημ. Υγείας& Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Μεσσηνίας συνεργάζεται και συνεπικουρεί στις δειγματοληψίες προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση  για την καταλληλότητα των νερών των ακτών κολύμβησης του Νομού μας.

Με τα έως σήμερα αποτελέσματα, με δειγματοληψίες κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο 2019, από 47 ακτές κολύμβησης σε 5 Δήμους της Μεσσηνίας,  οι αναλύσεις  πιστοποιούν ότι τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας  , σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ.

(Τα αποτελέσματα αναρτώνται στο site της Αποκεντρωμένης Διοίκησης)

Υπενθυμίζουμε ότι τα όρια για εξαιρετικής ποιότητας  ύδατα, ορίζονται σε:

Ε.coli (κολοβακτηρίδια) cfu/100ml   < 250

Εντερόκοκκοι cfu/100ml    <100.

Ως εκ τούτου οι αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ, χαρακτηρίζονται ανυπόστατες και δυνάμενες να  επισύρουν νομικές κυρώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση της περιοχής μας».







ΠΗΓΗ: foninews.gr

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO