Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 5000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ


Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 5.000 ευρώ, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, στην οικογένεια του συναδέλφου Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος το Πάσχα έχασε τόσο άδικα και άξαφνα τη ζωή του, στο Σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, αποφάσισε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η καταβολή του οικονομικού επιδόματος είναι επιβεβλημένη για τη στήριξη της οικογένειας του Κώστα Θεοδωρακάκη, το ένα παιδί του οποίου δίνει πανελλαδικές εξετάσεις και το άλλο είναι ακόμη μικρής ηλικίας.

Ωστόσο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, πρότεινε στο Σώμα και τη δημοτική αρχή να επιδιωχθεί η πρόσληψη στο Δήμο της συζύγου του Κώστα Θεοδωρακάκη, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ζήσει αυτή η οικογένεια σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας. Τόνισε ότι υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Την πρόταση του Δημήτρη Οικονομάκου υποστήριξαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο δήμαρχος και νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και νεοεκλεγείς με την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου, Στάθης Σταματόπουλος, ρώτησε τη δημοτική αρχή εάν είναι στη σκέψη της η καταβολή κάποιας αποζημίωσης στην οικογένεια του Κώστα Θεοδωρακάκη. Η απάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα ήταν ότι τα δικαστήρια θα κρίνουν ποιος ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα και κατά συνέπεια για την καταβολή αποζημίωσης. ΠΗΓΗ: www.kalamatajournal.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ