Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΤον δρόμο προς την έξοδο  της Χαριλάου Τρικούπη έδειξε η Φώφη Γεννηματά στον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό , αντιπρόεδρο κυβέρνησης αλλά και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς δεν του άφησε κανένα περιθώριο συναίνεσης κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Έγκυρες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr αφήνουν να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις είχαν ληφθεί πολύ πριν την συνάντηση και απλώς δρομολογήθηκαν με την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.  «Τον έδιωξε», δήλωσε άμεσος συνεργάτης του Ε. Βενιζέλου αμέσως μετά το προαναγγελθέν διαζύγιο.

Η απόφαση αυτή έφερε σε αδιέξοδο τον  Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς γνώριζε άριστα ότι η υποψηφιότητά του στην Θεσσαλονίκη δεν θα είχε καμία τύχη. Είχε άλλωστε ο ίδιος δηλώσει πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει σταυρό στην Α Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Αναγκαστικά λοιπόν  έπρεπε να θέσει στην πρόεδρο του κόμματος  το δίλημμα «ή στην πρώτη θέση του Επικρατείας ή τίποτα».

Η  Φώφη Γεννηματά, έχοντας φέρει πλέον τον βορειοελλαδίτη πολιτικό σε θέση ρουά ματ στην κομματική σκακιέρα, έκανε απλώς την  μοναδική δυνατή κίνηση. Του πρότεινε ταπεινωτικά την τελευταία και μη εκλόγιμη θέση.

Γιατί ο Γιώργος Καμίνης

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, από  έμπειρα στελέχη του ΚΙΝΑΛ (όσα έχουν εναπομείνει) ο εξανδραποδισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου οφείλεται κυρίως στην κόντρα της Φώφης Γεννηματά με τον άμεσο αντίπαλό της στο ΚΙΝΑΛ που δεν είναι άλλος από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος στις πρόσφατες ευρωεκλογές συγκέντρωσε 173.000 (+) σταυρούς.

Επειδή κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αναγκαστικά και εκ των συνθηκών ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το περιβάλλον του στήριζαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, άλλωστε πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, η Φώφη Γεννηματά χτυπώντας στο πέταλο επιχείρησε να χτυπήσει το καρφί.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ με την εκδίωξη του Βενιζέλου έδειξε ότι βρίσκεται σε καθεστώς ανασφάλειας. Και απλώς χρησιμοποίησε τον ανώδυνο και άοσμο Γιώργο Καμίνη ο οποίος είναι πολιτικά αδύναμος εντός του κόμματος ως αντίβαρο στο διαμέτρημα του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Επιπλέον, πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν ότι αυτή η εξέλιξη λειτουργεί θετικά για την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου και ΚΙΔΗΣΟ  διότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν το κόκκινο πανί για τους παπανδρεϊκούς από τότε που πρωτοστάτησε στην αποκαθήλωση της κυβέρνησης Παπανδρέου, μετά την περίφημη συνάντηση.

Επίσης σχολιάζουν ότι όλο αυτό το «μπάχαλο» στο ΚΙΝ.ΑΛ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το εκλογικό κοινού μπορεί να αποτελέσει δεξαμενή ψηφοφόρων για το κυβερνών κόμμα.

Τι απαντάει το ΚΙΝ.ΑΛ στον Βενιζέλο

Το Κίνημα Αλλαγής σε άτυπη ενημέρωση αναφέρει ότι η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σ’ αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα: «Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα”».

Ακόμη τονίζεται πως «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του πολιτικού φορέα για να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

«Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σ΄ αυτό», υπογραμμίζεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ".

Τι είχε δηλώσει ο Βενιζέλος

Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος,  σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας»ΠΗΓΗ: zougla

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ