ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΤην Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου Παρεκκλησίου της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Διαβολιτσίου, τιμώμενο επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και παρακολούθησε την Τελετή των Εγκαινίων και εν συνεχεία συμμετείχε στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας.

Στη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των Εγκαινίων στη ζωή της Εκκλησίας μας και στο συμβολισμό της κατάθεσης των ιερών λειψάνων των Αγίων εντός του φυτού της Αγίας Τραπέζης.

Πρό του τέλους της Θείας Λειτουργίας τιμώντας το έργο και την ποιμαντική διακονία του Αιδεσιμ. Οικονόμου Κωνσταντίνου Ανδριόπουλου, εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Διαβολιτσίου, προέβη στην χειροθεσία του σε Πρωτοπρεσβύτερο, ωσαύτως και τον εφημέριο της γειτονικής ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δεσύλλα, π. Χρήστο Δουβαρά, αναγνωρίζοντας την διακονία και αφοσίωσή του προς την ενορία του, προέβη στην προχείρισή του σε Οικονόμο.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ