ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΤο έργο που φτιάχνεται μέσα σε έναν επικίνδυνο χείμαρρο, το Νέδοντα, ενώ βρισκόμαστε μάλιστα σε περίοδο κλιματικής αλλαγής, το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, αντιμετωπίζει σωρεία επιπλέον προβλημάτων, όπως διαπιστώθηκε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών, σφάλματα στη μελέτη, ανάγκη αναπροσαρμογής της μελέτης και της σύμβασης.

Χθες το βράδυ η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, που τυπικά έληξε την περασμένη Δευτέρα, 3 Ιούνη, μέχρι την 1η Νοέμβρη 2019. Η παράταση κρίθηκε, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τελικά από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι πρέπει να δοθεί επειδή ευσταθούν τα επιχειρήματα της αναδόχου εταιρίας και συγκεκριμένα επειδή καθυστέρησε σχεδόν δύο μήνες η έκδοση της οικοδομικής άδειας, γιατί χρειάστηκε να εκτελεστούν εξωσυμβατικές εργασίες, επειδή επικράτησαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επειδή τα περασμένα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είχαν κλείσει οι εταιρίες σκυροδέματος και γιατί χρειάζεται να εγκριθούν νέες επιπλέον εργασίες.

Το θέμα ανέδειξε ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που αναφέρθηκε σε σφάλματα σχετικά με το έργο τα οποία έχουν γίνει από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Ζητάνε να κατεβάσουν 45 εκατοστά το βάθος θεμελίωσης δίπλα στον ποταμό Νέδοντα. Είναι κάτω από τη στάθμη του Νέδοντα. Πως μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια όταν κατέβει κάτω από τη στάθμη;”.

Η απάντηση του Δημάρχου και νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί “δεν πάμε να θεμελιώσουμε καμία πολυκατοικία αλλά τις μεταλλικές εξέδρες”.

Επίσης ο κ. Νίκας αναγνώρισε εμμέσως ότι έχουν γίνει σφάλματα από την Υπηρεσία, καθώς ανέφερε: “Προφανώς οι μελέτες μπορεί καμία φορά να έχουν και προβλήματα, άνθρωποι τις κάνουν. Δεν υπάρχει όμως κάποια σκοπιμότητα”.

Επιπλέον δε τόνισε ότι οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο έργο έχουν ήδη εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή, ενώ θα αποφανθεί σχετικά και το Τεχνικό Συμβούλιο Έργων και στη συνέχεια θα έρθει το θέμα των αλλαγών και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Μέσα στο Νέδοντα ο κ. Νίκας υποστήριξε: “Το Ανοιχτό Θέατρο επί της ουσίας λύνει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την πόλη και ο χώρος είναι ο καταλληλότερος. Και είναι πιστοποιημένος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επομένως να μην έρχεται και ξανάρχεται εδώ το θέμα αν ο χώρος είναι ο κατάλληλος”.ΠΗΓΗ: www.kalamatajournal.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ