ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣΠριν καλά καλά ξεκινήσει διακόπηκε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημαρχείου Καλαμάτας.

Μια διακοπή που αποφασίστηκε έπειτα από ώρες διαβουλεύσεων, με τους δικηγόρους- δημοτικούς συμβούλους να μελετούν αν αυτό που ζητούσαν οι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ ήταν εφικτό ή όχι.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ πήρε το λόγο και ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που θα προέτρεπε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ να συνεδριάσει εκτάκτως και να μετατρέψει τους 26 εργαζομένους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Επίσης, ζήτησαν από το Σώμα να συνομολογήσει στην παραπάνω απόφαση.

Εδώ να σημειωθεί ότι το ζήτημα με τους 26 εργαζομένους υφίσταται εδώ και πολύ καιρό και, μάλιστα, για αυτό το λόγο στη ΔΕΥΑΚ γίνονται κινητοποιήσεις. Μία από αυτές ήταν και η χθεσινή, με τους εργαζομένους να δηλώνουν ότι και σήμερα που προγραμματίστηκε να γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι εκεί και δε θα επιτρέψουν να διεξαχθεί.

Αφού, λοιπόν, ο κ. Κουφαλάκος μετέφερε το αίτημα στο Σώμα, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πήραν το λόγο δηλώνοντας ότι είναι στο πλευρό των συμβασιούχων και πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Μπασακίδης, που από την πλευρά του σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δε γίνεται να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου, ενώ ανέφερε ότι με το νέο εσωτερικό οργανισμό στην Επιχείρηση συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν.

Π. Νίκας: Χρειάζεται να νομοθετήσει το κράτος για να αλλάξει κάτι

Ξεκάθαρος και απόλυτος ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε για υποκρισία σε πολιτικό επίπεδο στις πλάτες των εργαζομένων.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με κυβερνητική απόφαση, ενώ ειδικά για τους εργαζομένους ορισμένου χρόνου, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι από το 2015 συνεχώς έπαιρναν παρατάσεις, καθώς κάλυπταν διαρκείς ανάγκες.

Ο κ. Νίκας, λοιπόν, κάλεσε το κράτος να νομοθετήσει, αφού αυτό είναι που άφησε το θέμα να σέρνεται για τόσα χρόνια, ενώ τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να κάνει κάτι για το ζήτημα, κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να μην πάρει απόφαση μετατροπής των 26 εργαζομένων σε αορίστου, αφού θα είναι παράνομη.


Μπαράζ τοποθετήσεων

Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε μπαράζ τοποθετήσεων, με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να διαφωνούν για το αν το σώμα μπορεί να πάρει την απόφαση που οι εργαζόμενοι ζητούν.

Έπειτα από αρκετή ώρα αποφασίστηκε να γίνει διακοπή, ώστε να εκδοθεί ένα ψήφισμα και οι δικηγόροι- δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν για το αν τα δύο συμβούλια μπορούν να προβούν σε αυτά που οι συμβασιούχοι ζητούσαν.

Ύστερα από μια ώρα σχεδόν που κράτησε η διακοπή, το Σώμα επέστρεψε στην αίθουσα και. αφού διαβάστηκε το ψήφισμα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ δια στόματος του προέδρου τους το χαρακτήρισαν «ευχολόγια» και δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν τη συνέχιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπουζιάνης, λοιπόν, αποφάσισε διακοπή και την πραγματοποίησή του σήμερα το μεσημέρι.


ΠΗΓΗ: www.tharrosnews.gr

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ