Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΙΡΟΚΛΕΑΣ: ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου για τα δικαιώματα των Ρομά, παραχώρησε στον συνεργάτη μας ανταποκριτή ομογενειακών μέσων ενημέρωσης στο εξωτερικό  Ηλία Ηλιόπουλο,  ο «βασιλιάς» των Ελλήνων Τσιγγάνων Βασίλης Στιροκλέας, μιλώντας για τα αυτονόητα αλλά κυρίως ζητώντας από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να αναζητήσει ευρωπαϊκά κονδύλια που χάνονται χρόνια τώρα για την στήριξη των οικογενειών των ρομά.

Συνέντευξη με τον ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Ευθύς, με χάρισμα στην επικοινωνία, αλλά κυρίως με μια ρητορική αλήθεια ο κ. Στιροκλέας που εκπροσωπεί 1 εκατ. περίπου Ρομά στην χώρα μας για αρκετά χρόνια, τόνισε ότι: “λυπάμαι που για λόγους άγνοιας που ίσως θεωρηθούν ακόμα κι απάνθρωποι, αναγκάζομαι να απαντήσω στην ερώτησή σας για τα περίφημα ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν γνωρίζουν άραγε οι κυβερνήσεις ότι έχει σταλεί πακτωλός κονδυλίων για τους Ρομά αλλά μας έχουν στο περιθώριο, δηλαδή ξεχάσαμε την σκλαβιά 400 χρόνων με αποτέλεσμα να θεωρούμαστε αδύναμοι εκφράζοντας λόγια που δεν πρέπει”. Εξέφρασε το παράπονό του για την πολιτική των κυβερνήσεων που ουδέποτε φρόντισαν πραγματικά και ουσιαστικά τους Ρομά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “μας ανήκουν αυτά που δικαιούμαστε ως πολίτες, να προσπαθήσει η κυβέρνηση και να μην κολακεύει τους αγράμματους ανθρώπους με την αμαρτία, είναι αλήθεια ότι οικουμενικά είναι η φυλή των Ρομά, αλλά να ξέρετε κάτι, ότι είμαστε ευτυχισμένοι, ζούμε και με τα πολλά και με τα λίγα”.

ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Επισήμανε ότι “ο άνθρωπος που συμπορεύεται με την φύση τότε είναι πάντα πλούσιος, αλλά δυστυχώς γύρω μας όλοι μιλούν για οικονομία και για χρήμα, μην ξεχνάμε ότι τα 30 αργύρια σταύρωσαν τον Παντοδύναμο Θεάνθρωπο”. Υπογράμμισε ότι “εμείς ως εκπρόσωποι των Ρομά, έχουμε κάνει παραστάσεις και αιτήματα σε όλες τις κυβερνήσεις, είναι όμως δυνατόν να μην φτάνει ένα αίτημα στον Πρωθυπουργό βάση του συντάγματος και εμείς απλά να καλούμαστε να εκφράζουμε τις απόψεις μας στα μέσα ενημέρωσης”. Ζήτησε από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει: “επιτέλους να ξεχάσουμε τις ειρωνείες, τη εξυπνάδα, την αδιαφορία και να δούμε πως θα αναγεννηθεί η πατρίδα μας που ξεπουλήθηκε στους δανειστές, ώστε να πάψει η αδικία, εμείς δεν είμαστε ούτε αντάρτες, ούτε εγκληματίες, ούτε τανκ να πολεμάμε τον κόσμο, αλλά είμαστε ευτυχισμένοι γιατί τα αφήνουμε στο θεό και θα παρακαλούσα την νέα κυβέρνηση αύριο να δει και να αντιμετωπίσει σοβαρά τα καυτά προβλήματα των φυλών των Ρομά που δεν επιλύθηκαν ποτέ, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Θα πρέπει μέσα από ανοιχτή, δημόσια συνάντηση να λύσουμε επιτέλους τα χρονίζοντα προβλήματα των Ελλήνων Ρομά”. Από το νέο πρωθυπουργό που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζήτησε να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς νόμους και μέσα από το νέο ΕΣΠΑ να αξιοποιήσει τους πόρους για την στήριξη και κοινωνική ένταξη των Ρομά.

ΠΗΓΗ: foninews.grΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ