ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 3 ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΟι φυλακές Κορυδαλλού...μεταφέρονται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να έχει καταλήξει σε τρεις τοποθεσίες για το πού θα μετεγκατασταθούν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OneTV το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «TA NEA» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητά το κατάλληλο μέρος προκειμένου να στεγαστεί το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα οι επικρατέστερες επιλογές φέρεται είναι:


·       Το κέντρο εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στην περιοχή του Αυλώνα.

·       Η έκταση στην οποία στεγάζονται οι παλιές αποθήκες πυρομαχικών στη Μαλακάσα.

·       Η περιοχή του Θριασίου πεδίου όπου βρίσκεται κοντά στην Εθνική οδό.Όσον αφορά την τελευταία περίπτωση υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα, που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού, να κατασκευαστεί πλησίον μεγάλου οδικού άξονα είχε εκφράσει από τη Βουλή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


«Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα», είχε πει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Την ίδια ώρα με την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίες απασχόλησαν μέχρι και τα ξένα ΜΜΕ, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την ίδρυση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, ενώ όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» ενδέχεται να λειτουργήσει σωφρονιστικό κατάστημα στην περιοχή της Δράμας. Πληροφοριακά, οι φυλακές Κορυδαλλού λειτουργούν από το 1967 και έχουν 2.500 κρατούμενους.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ