Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΗ Ή ΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΚΑΙ ΤΟ 5G ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ …;;;;;;;Οι ανησυχίες για το επερχόμενο λανσάρισμα της τεχνολογίας ραδιοτηλεπικοινωνιών 5G προκάλεσαν μια μαζική αναφορά κατά της κίνησης, για λόγους ασφαλείας, από χιλιάδες επιστήμονες και συναφείς επαγγελματίες.

Ο Arthur Firstenberg γράφει:

Ασύρματη Ακτινοβολία: Σταματήστε Το Δίκτυο 5G στη Γη και Στο Διάστημα. Καταστροφικές Επιπτώσεις στην Υγεία και το Περιβάλλον.

Για τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ, την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις κυβερνήσεις όλων των εθνών.

Εμείς οι υπογράφοντες επιστήμονες, γιατροί, περιβαλλοντικοί οργανισμοί και πολίτες από (__) χώρες, καλούμε επειγόντως να σταματήσει η ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου 5G (5ης γενιάς), συμπεριλαμβανομένων 5G από διαστημικούς δορυφόρους. Το 5G θα αυξήσει μαζικά την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) πάνω από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G για τηλεπικοινωνίες που ήδη υπάρχουν. Η ακτινοβολία RF έχει αποδειχθεί επιβλαβής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η ανάπτυξη του 5G αποτελεί πείραμα για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον που ορίζεται ως έγκλημα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Περίληψη των κυριότερων σημείων.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με την υποστήριξη κυβερνήσεων, είναι έτοιμες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για την ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου πέμπτης γενιάς (5G). Αυτό έχει ως στόχο να παραδώσει αυτό που αναγνωρίζεται ως πρωτοφανής κοινωνική αλλαγή σε παγκόσμια κλίμακα.

Θα έχουμε “έξυπνα” σπίτια, “έξυπνες” επιχειρήσεις, “έξυπνους” αυτοκινητόδρομους, “έξυπνες” πόλεις και αυτοκίνητα. Ουσιαστικά όλα τα είδη που διαθέτουμε και αγοράζουμε από ψυγεία και πλυντήρια ρούχων έως χαρτοκιβώτια γάλακτος, βούρτσες και βρεφικές πάνες, θα περιέχουν κεραίες και μικροτσίπ και θα συνδέονται ασύρματα με το Διαδίκτυο.

Κάθε άτομο στη Γη θα έχει άμεση πρόσβαση σε ασύρματες επικοινωνίες υψηλής ταχύτητας και χαμηλής καθυστέρησης από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ακόμη και σε τροπικά δάση, στα μέσα του ωκεανού και στην Ανταρκτική.  («Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτείτε, θα σας βρουν», άγιος Κοσμάς Αιτωλός)

Αυτό που δεν αναγνωρίζεται ευρέως είναι ότι αυτό θα οδηγήσει επίσης σε πρωτοφανείς περιβαλλοντικές αλλαγές σε παγκόσμια κλίμακα. Η σχεδιαζόμενη πυκνότητα των πομπών ραδιοσυχνοτήτων είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

Εκτός από εκατομμύρια νέους σταθμούς βάσης 5G στη Γη και 20.000 νέους δορυφόρους στο διάστημα, 200 δισεκατομμύρια αντικείμενα μετάδοσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αποτελέσουν μέρος του Διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Aging) έως το 2020 και ένα τρισεκατομμύριο είδη λίγα χρόνια αργότερα. Εμπορικά το 5G σε χαμηλότερες συχνότητες και πιο αργές ταχύτητες αναπτύχθηκαν στο Κατάρ, τη Φινλανδία και την Εσθονία στα μέσα του 2018. Η εκτόξευση των 5G σε εξαιρετικά υψηλές (χιλιομετρικές) συχνότητες προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2018.

Παρά τη γενικευμένη άρνηση, η απόδειξη ότι η ακτινοβολία της ραδιοσυχνότητας (RF) είναι επιβλαβής για τη ζωή είναι ήδη συντριπτική.

Οι συσσωρευμένες κλινικές ενδείξεις των ασθενών και τραυματισμένων ανθρώπων, οι πειραματικές αποδείξεις βλάβης στο Α, σε κύτταρα και συστήματα οργάνων σε μια ευρεία ποικιλία φυτών και ζώων, και επιδημιολογικά στοιχεία ότι οι σημαντικές ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού-καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη-είναι που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, αποτελεί μια βάση με πάνω από 10.000 μελέτες αξιολόγησης από ομότιμους.

Εάν τα σχέδια τηλεπικοινωνιών για 5G πραγματοποιηθούν, κανένας άνθρωπος, κανένα ζώο, κανένα πουλί, κανένα έντομο και κανένα φυτό στη Γη δεν θα μπορέσει να αποφύγει την έκθεση, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, σε επίπεδα ακτινοβολίας RF που είναι δεκάδες έως εκατοντάδες φορές μεγαλύτερες από ότι υπάρχει σήμερα, χωρίς καμία πιθανότητα διαφυγής οπουδήποτε στον πλανήτη. Αυτά τα σχέδια 5G απειλούν να προκαλέσουν σοβαρές, μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στους ανθρώπους και μόνιμες βλάβες σε όλα τα οικοσυστήματα της Γης.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις δεοντολογικές απαιτήσεις και τις διεθνείς συμφωνίες. Το 5G θα οδηγήσει σε μαζική αύξηση της αναπόφευκτης, ακούσιας έκθεσης στην ασύρματη ακτινοβολία.

Εγκατάσταση υποδομών για το 5G.

Προκειμένου να μεταδοθούν τα τεράστια ποσά δεδομένων που απαιτούνται για το Ιντερνέτ των πραγμάτων (IoT), η τεχνολογία 5G, όταν αναπτυχθεί πλήρως, θα χρησιμοποιήσει χιλιοστοµετρικά κύµατα, τα οποία μεταδίδονται δύσκολα μέσα από στερεά υλικά. Αυτό θα απαιτήσει από κάθε μεταφορέα να εγκαταστήσεισταθμούς βάσης κάθε 100 μέτρα  σε κάθε αστική περιοχή του κόσμου. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές ασύρματης τεχνολογίας, στις οποίες μια κεραία μεταδίδει σε μια ευρεία περιοχή, οι σταθμοί βάσης 5G και συσκευές 5G θα έχουν πολλαπλές κεραίες διατεταγμένες σε “φάσεις συστοιχίας” που λειτουργούν μαζί για να εκπέμπουν εστιασμένη, ακτίνες που μοιάζουν με λέιζερ που ακολουθούν το ένα το άλλο.

Κάθε 5G τηλέφωνο θα περιέχει δεκάδες μικροσκοπικές κεραίες, οι οποίες δουλεύουν από κοινού για να εντοπίσουν και να επιδιώξουν μια στενά εστιασμένη ακτίνα στην πλησιέστερη κεραία. Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ έχει υιοθετήσει κανόνες [4] που επιτρέπουν την αποτελεσματική ισχύ αυτών των κυματοδοκών έως και 20 watts, δέκα φορές πιο ισχυρή από τα επιτρεπόμενα επίπεδα για τα τρέχοντα τηλέφωνα.Κάθε σταθμός βάσης 5G θα περιέχει εκατοντάδες ή χιλιάδες κεραίες που στοχεύουν πολλαπλές ακτίνες λέιζερ ταυτόχρονα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και τις συσκευές χρηστών στην περιοχή εξυπηρέτησης. Αυτή η τεχνολογία ονομάζεται “πολλαπλή έξοδος πολλαπλών εισόδων” ή MIMO. Κανόνες της FCC επιτρέπουν την αποτελεσματική εκπεμπόμενη ισχύς ενός σταθμού βάσης 5G για δέσμες να είναι όσο το 30.000 βατ ανά 100 MHz του ραδιοφάσματος, ή ισοδύναμα 300.000 βατ ανά GHz φάσματος, δεκάδες έως εκατοντάδες φορές πιο ισχυρό από τα επίπεδα που επιτρέπονται για τρέχοντες σταθμούς βάσης.

Διαστημική βάση 5G.

Τουλάχιστον πέντε εταιρείες προτείνουν να παράσχουν 5G από το διάστημα από 20.000 συνδυασμένους δορυφόρους σε τροχιές χαμηλές και μέσες που θα καλύψουν τη Γη με ισχυρές, εστιασμένες, κατευθυνόμενες κυματο-δοκούς. Κάθε δορυφόρος εκπέμπει χιλιοστοµετρικά κύματα με αποτελεσματική ακτινοβολούμενη ισχύ έως και 5 εκατομμύρια βατ από χιλιάδες κεραίες που είναι διατεταγμένες σε μια φάση συστοιχίας.

Αν και η ενέργεια που φτάνει στο έδαφος από τους δορυφόρους θα είναι μικρότερη από αυτή που προέρχεται από τις κεραίες εδάφους, θα ακτινοβολεί περιοχές της Γης που δεν προσεγγίζονται από άλλους πομπούς και θα είναι επιπρόσθετες στις επίγειες εκπομπές 5G από δισεκατομμύρια αντικείμενα IOT (Internet of Things). Ακόμη πιο σημαντικό, οι δορυφόροι θα βρίσκονται στη μαγνητόσφαιρα της Γης, η οποία ασκεί σημαντική επίδραση στις ηλεκτρικές ιδιότητες της ατμόσφαιρας. Η αλλοίωση του ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος της Γης μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή από την ακτινοβολία από κεραίες εδάφους (βλ. Παρακάτω).

Επιβλαβείς επιδράσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων έχουν ήδη αποδειχθεί.

Ακόμα και πριν από την πρόταση 5G, δεκάδες αναφορές και έφεση  από διεθνείς επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής Freiburger που υπεγράφησαν από περισσότερους από 3.000 γιατρούς, ζήτησαν την παύση της επέκτασης της ασύρματης τεχνολογίας και ένα μορατόριουμ στους νέους σταθμούς βάσης.

Το 2015, 215 επιστήμονες από 41 χώρες κοινοποίησαν την ανησυχία τους στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).  Ανέφεραν ότι “πολυάριθμες πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις έδειξαν ότι τα EMF [ηλεκτρομαγνητικά πεδία] επηρεάζουν τους ζώντες οργανισμούς σε επίπεδα πολύ κάτω από τις περισσότερες διεθνείς και εθνικές κατευθυντήριες γραμμές”. Περισσότερες από 10.000 επιστημονικές μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους επιδεικνύουν βλάβη στην ανθρώπινη υγεία από την ακτινοβολία RF.  Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν:

Μεταβολή του καρδιακού ρυθμού. Τροποποιημένη έκφραση γονιδίου. Μεταβαλλόμενος μεταβολισμός. Τροποποιημένη ανάπτυξη βλαστικών κυττάρων. Καρκίνοι. Καρδιαγγειακές παθήσεις. Γνωστική εξασθένηση. Βλάβη του Α. Επιπτώσεις στη γενική ευημερία. Αυξημένες ελεύθερες ρίζες. Τα ελλείμματα μάθησης και μνήμης. Βλάβη της λειτουργίας και της ποιότητας του σπέρματος. Αποβολή. Νευρολογική βλάβη. Η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Οξειδωτικό στρες. Οι επιδράσεις στα παιδιά περιλαμβάνουν αυτισμό, διαταραχή υπερκινητικότητας, έλλειψης προσοχής (ADHD)  και άσθμα.

Η βλάβη υπερβαίνει την ανθρώπινη φυλή, καθώς υπάρχουν άφθονα στοιχεία βλάβης σε ποικίλες φυτικές και άγριες ζωές  και εργαστηριακά ζώα, όπως:

Μυρμήγκια / Πουλιά / Δάση / Βάτραχοι / Φρουτόμυγες / Μέλισσες / Έντομα / Θηλαστικά / Ποντίκια / Φυτά / Δένδρα…..

*****

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ενισχύει την παγκόσμια έκκληση να σταματήσει το 5G.

Σε μια πρωτοφανή και πρωτοποριακή δράση, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki, υποστήριξε προσωπικά μια διεθνή έκκληση για να σταματήσει η αμφιλεγόμενη εξέλιξη των 5G ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών τηλεπικοινωνιών μικροκυμάτων.

Δεν έχουν διεξαχθεί δοκιμές ασφαλείας, για να εξεταστεί η ασφάλειά τους, παρά το γεγονός ότι το 5G λειτουργεί σε 10 έως 100 φορές υψηλότερες συχνότητες από τους πομπούς πύργων 3G και 4G.

Στις παρακάτω σελίδες μπορείτε να δείτε αναλυτικά για την έκκληση και να υπογράψετε είτε ατομικά, είτε σαν φορέας για να σταματήσει η εγκατάσταση της τεχνολογίας 5G.

https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

https://www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations

https://gegonotstomikroskpio.com/2019/06/ο-πρωθυπουργός-της-πολωνίας-σηματοδο/

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν επιτρέπει την εγκατάσταση του 5G. Οι Βρυξέλλες, Βέλγιο, και η Ρώμη εναντιώνονται στο 5G για λόγους υγείας.

«Δεν μπορώ να καλωσορίσω αυτή την τεχνολογία αν τα πρότυπα ακτινοβολίας, τα οποία πρέπει να προστατεύουν τον πολίτη, δεν γίνονται σεβαστά, 5G ή όχι. Ο λαός των Βρυξελλών δεν είναι ινδικά χοιρίδια των οποίων την υγεία μπορώ να πουλήσω με κέρδος! Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτε με  αμφιβολία», δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος της Βρυξελλών Céline Fremault.

Οι Βρυξέλλες αρνήθηκαν τώρα να αλλάξουν τα όρια έκθεσης του κοινού για ασύρματη ακτινοβολία μικροκυμάτων και το ψήφισμα του Δήμου της Ρώμης ζητά ειδικά από τον Δήμαρχο να μην υποστηρίξει οποιεσδήποτε μειώσεις των επιτρεπόμενων ορίων ακτινοβολίας Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραδείγματα της αυξανόμενης αντίθεσης στην 5G σε πόλεις παγκοσμίως.

Το έθνος του Βελγίου απαγόρευσε επίσης την πώληση τηλεφώνων για μικρά παιδιά και συνιστά γενικές μειώσεις στις εκθέσεις ασύρματης ακτινοβολίας. Πάνω από δώδεκα χώρες έχουν αναλάβει δράση πολιτικής για τη μείωση της ασύρματης έκθεσης στο κοινό, ειδικά για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες.

πηγή: www.imdleo.gr
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ