ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ AIRBNB ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ…!!! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Μια απίστευτη καταγγελία για σκηνές και… αντίσκηνα με κουνουπιέρες, σε ελεύθερα σημεία της Γαύδου, που ενοικιάζονται ως «ακίνητα» για διακοπές στο Airbnb είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε στο kommon.gr, ιδιώτες -που ενδέχεται να διατηρούν σχετική τουριστική επιχείρηση- έχουν καταχωρίσει αγγελίες στο Airbnb για «καβάντζες» στη Γαύδο.

Πρόκειται ουσιαστικά για σημεία που έχουν… σκιά από δένδρα, στα οποία έχουν στήσει σκηνές. Τα πρωτότυπα «ακίνητα» στο Airbnb έχουν στηθεί στην περιοχή ελεύθερης κατασκήνωσης του Σαρακήνικου, με τους καταγγέλλοντες να επισημαίνουν ότι η άγνωστη ομάδα ιδιωτών προκαταλαμβάνει σημεία για να τα ενοικιάσει για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Κρήτη εντοπίστηκε ακόμη και… κρεβάτι, σε υπαίθριο χώρο, που ενοικιάζεται μέσω του Airbnb!

Όπως αναφέρει, σχετικά, η εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», οι επιτήδειοι ενοικιάζουν τις σκηνές μέσω Airbnb για ποσά που ξεκινούν από 15 έως και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση, ενώ διαφημίζουν ότι σε κοντινό σημείο υπάρχει εξωτερική κουζίνα και… τουαλέτα.

 Οι άνθρωποι που κατήγγειλαν τις συγκεκριμένες αγγελίες στο Airbnb υποστηρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να ιδιοποιείται «ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε τη λογική της κοινής χρήσης. Αυτή η λογική διασφάλισε τη διαφύλαξη της φύσης, αλλά και μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Γαύδου» προσθέτουν. Καταλήγοντας καλούν «τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές να αντιταχθούν στην εμπορευματοποίηση των κατασκηνωτικών πρακτικών» μέσω του Airbnb, ή και άλλων οδών.
Φωτογραφία: «Αγώνας της Κρήτης»

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ