ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΙΔΙΕΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Στο Παρεκκλήσιο, της Ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, το τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο τα Μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Μεσσηνίας.

Παραβρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο τ. βουλευτής και Αρτοποιός Πέτρος Κωνσταντινέας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη και αρκετός κόσμος.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην τριπλή ιδιότητα του Αγίου Παντελεήμονος, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το Απολυτίκιό του, ως “Αθλοφόρος”, “Άγιος” και “Ιαματικός”, καλώντας τους πιστούς να αγωνίζονται στη ζωή τους όπως οι αθλοφόροι άγιοι της Εκκλησίας μας, έτσι ώστε μέσα από τον αγώνα αυτό να καταστούν Άγιοι στη συνείδηση της Εκκλησίας και τέλος να προσπαθούν στη ζωή τους να γίνονται ιαματικοί, δηλαδή να θεραπεύουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μέσα από πράξεις και έργα αγάπης και αλληλεγγύης.

ΠΗΓΗ: www.messinialive.gr
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ