ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΤην Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, εορτή της αθλοφόρου οσιομάρτυρας Αγίας Παρασκευής, με την σεπτή ευλογία και άδεια του αγαπητού μας ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάζοντας πανηγυρικώς με αρχιερατική Θεία και Ιερά Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ.κ. Μελέτιο του κλίματος του παλαίφατου Αλεξανδρινού Πατριαρχείου.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί  ιερείς  από τις γειτονικές ενορίες, αλλά και πλήθος πιστών που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Αλωνίων Μεσσηνίας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ.κ. Μελέτιος μίλησε για την σπουδαιότητα της μνήμης της Αγίας Παρασκευής, αλλά και για το μαρτύριο της με το οποίο έλαβε στέφανο αγιότητας από τον κύριο μας και αληθινό Θεό Ιησού Χριστό. Ευχαρίστησε δε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος με ιδιαίτερη αγάπη έδωσε την άδεια του, ώστε να ιερουργήσει σε αυτόν τον ιστορικό ναό, αλλά και ευχαρίστησε τον Οικονόμο Πάτερα Δημήτριο Ροβολή για την άρτια φιλοξενία του, αλλά και ευχήθηκε τα δέοντα στην κοινότητα των Αλωνίων Μεσσηνίας και στους πιστούς, οι οποίοι είχαν κυριολεκτικά κατακλίσει τον εορταζοντα  Ιερό Ναό.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ