Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑΙΪΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΚΑΨΕ 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ …!!!!Σε ύφεση και οριοθετημένη βρίσκεται αυτή την ώρα (17:00) η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10.30 το πρωί στην περιοχή των Τσουκαλαιίκων, μετά την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής με επίγεια κι εναέρια μέσα.

 

Παρόλα αυτά η φωτιά πρόλαβε και έκαψε 30 στρέμματα δασικής χαμηλής βλάστησης, ενώ αυτήν την ώρα οι άνδρες της πυροσβεστικής με πεζοπόρα τμήματα δημιουργούν ζώνες ασφαλείας υπό το φόβο ενδεχόμενης αναζωπύρωσης.

Πάντως, όπως εκτιμάται, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά έξω από την οριοθετημένη ζώνη, ενώ δεν κινδύνεψαν οι κεραίες που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού.

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ-ΠΡΩΤΑ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΙ

 

Η σημερινή μέρα είχε ξεκινήσει με πυρκαγιά, όταν στη 01.15 τα ξημερώματα στους Χριστιάνους ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, η οποία δυστυχώς πρόλαβε και έκαψε περίπου 15-20 στρέμματα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αντρών της Πυροσβεστικής των Γαργαλιάνων και της Καλαμάτας συνελήφθη ένας 47χρονος Έλληνας και ανακρίνεται για πιθανό εμπρησμό, αφού έπεσε σε αντιφάσεις κατά την προανάκριση, κι αυτή την ώρα είναι προσωρινά κρατούμενος.

 

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Κυπαρισσίας όπου και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό την ομολογία του, αλλά και την ειλικρινή μεταμέλεια, καθώς πριν την ομολογία του συμμετείχε στη διαδικασία της κατάσβεσης…

 

ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Δημήτρης Γεωργανάς, που βρέθηκε σε όλα τα μέτωπα που περιγράφηκαν, εφιστά την προσοχή όλων, σήμερα αλλά και αύριο τονίζοντας προς τους κατοίκους κι επισκέπτες να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ