ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΧΕΛΩΝΕΣ “ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ” ΣΕ 40 ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΙΚΟΑναστάτωση προκλήθηκε στο Λιμένι στη Μάνη, όταν περίπου σαράντα άτομα δέχθηκαν επίθεση από θαλάσσιες χελώνες, ένας αριθμός που εντυπωσιάζει μέχρι και τις Τοπικές Αρχές, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, η άμεση θεραπεία των θυμάτων έγινε βάσει του ιστορικού του κάθε ασθενή.

“Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι θαλάσσιες χελώνες να παρουσιάζουν σαλμονέλα στο στόμα και στο κέλυφος, επομένως όπου χρήζει ο ασθενής θα λάβει αντιβίωση αλλά και θα του χορηγηθεί αντιτετανικός ορός“.

“Οι επισκέπτες, βλέποντας τις χελώνες τις πλησιάζουν με σκοπό να τις ταΐσουν, με αποτέλεσμα εκείνες να αντιδρούν και να τους δαγκώνουν”.

Αυτό που προτείνει ο κ. Μαριόλης είναι οι θαλάσσιες χελώνες να αντιμετωπίζονται ως άγρια ζώα και οι τουρίστες να καταλάβουν ότι δεν είναι ζώα τα οποία χρειάζονται να εκλαμβάνουν τροφή από τον άνθρωπο, καθώς συνδέουν την τροφή μαζί του και γίνονται επιθετικές.

Εμείς να προσθέσουμε ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι που κάνει τα θαλάσσια αυτά πλάσματα επιθετικά και όχι το αντίστροφο. Οι θαλάσσιες χελώνες χρήζουν της προστασίας μας, δεν έχουν ανάγκη να τις ταΐζουμε, καθώς δεν είναι εξοικειωμένες με την ανθρώπινη παρουσία. Εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε το δικό τους περιβάλλον και να τις αφήνουμε στην ησυχία τους.

Πηγή :News247.grΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ