ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ ΣΤΟΝ ΆΚΟΒΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣΣυναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο, με τους καταξιωμένους Γιάννη Θωμόπουλο και Τζούλη Ζιάβρας, διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 10 Αυγούστου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ακόβου, από τον Σύλλογο Ακοβιτών Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαλόπολης...

Σ       την συναυλία θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Σταύρου Ξαρχάκου, Λουκιανού Κηλαηδόνη και άλλων, σε στίχους Νίκου Γκάτσου.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Αιμίλιος Κούμανης, μπουζούκι-μαντολίνο, Βασίλης Τζαμουράνης, μπουζούκι, Γιώργος Πανταζόπουλος, πιάνο.

Την επιμέλεια των κειμένων του προγράμματος και την επεξεργασία των βίντεο που θα προβληθούν έχει αναλάβει η θεατρολόγος Άννα Ρεσβάνη. Υπεύθυνος για τον ήχο και το φωτισμό είναι ο Νίκος Πράσινος (Διαύλος – Sound). Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 21.30.

Ο Γιάννης Θωμόπουλος, γεννημένος στη Μεσσήνη, είναι γνωστός ως ‘τραγουδιστής του Μίκη Θεοδωράκη’, με τον οποίο συνεργάστηκε σε περισσότερες από 1500 συναυλίες, με κορυφαία όλων την συναυλία στο Προεδρικό Μέγαρο, στα Ηλύσια Πεδία,  κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Μιτεράν, μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και την Μαρία Δημητριάδη.

Η Τζούλη Ζιάβρας είναι επαγγελματίας σοπράνο, κάτοχος πτυχίου Bachelor και Master από τη Σχολή Manhattan School of Music. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριό της μας ταξιδεύει στην ελληνική μουσική, την όπερα, άλλα και σε γνωστές σύγχρονες και παραδοσιακές λαϊκές, ελληνικές και διεθνείς μπαλάντες.

Ως σολίστ πρωτοπαρουσιάστηκε με τον Έλληνα συνθέτη, Νότη Μαυρουδή, σε συναυλία που ξεκίνησε από την Ελλάδα και κορυφώθηκε στη Σερβία.

Η συναυλία θα επαναληφθεί στις Σέρρες, στις 23 Αυγούστου 2019, στο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Σκοπού, σε διοργάνωση του Δήμου Εμμανουήλ Παπά.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ