Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΦΑΡΩΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΡΤΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Κείμενο:  Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου
Φωτογραφίες:  Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος


          Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, σε μια πανέμορφη αλλά και λιτή εκδήλωση, ο σπουδαίος και δραστήριος Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος των Αρφαρών Μεσσηνίας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  εγκαινίασε και παρέδωσε στην τοπική κοινωνία ένα πανέμορφο πρότυπο και σπουδαίο λαογραφικό και πολιτιστικό μουσείο με σπάνια εκθέματα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων  της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

          Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος,  ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του, αλλά και τους επαίνους του Ποιμενάρχη μας  γι’ αυτό το μεγάλο και σπουδαίο έργο, που πραγματοποιήθηκε στο Αρφαρά Καλαμάτας Μεσσηνίας μαζί με τον άοκνο εφημέριο της Ενορίας Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών  Πρωτοπρεσβύτερο  Πατέρα Μιχαήλ Μπούρα.

          Στα εγκαίνια του «Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου» παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από το Αρφαρά, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, που με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασαν και στήριξαν  τη δημιουργία του «Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου». Μάλιστα, οι περιφερειακές και ο δημοτικές αρχές, που παρευρίσκονταν στα εγκαίνια, εξέφραζαν τον θαυμασμό τους, αλλά και είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον δραστήριο πρόεδρο του συλλόγου τον κύριο Ιωάννη Ζαλαχώρη, ο οποίος ήταν και η ψυχή της δημιουργίας αυτού του πραγματικά θαυμάσιου «Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου».

          Η κύρια Αναστασία Μπελογιάννη αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια και στο έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή μεγάλου αριθμού δωρητών και ευεργετών της όλης προσπάθειας, που δούλεψαν σιωπηλά και ακούραστα για αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα ….!!!!!

Σας ενημερώνουμε ότι το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αρφαρών θα είναι ανοιχτό από την Κυριακή 06/10/2019 5:00μμ. -8:00μμ. και κάθε Κυριακή.


Για όποια πληροφορία θέλετε επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6948591042….!!!Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ