ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ, ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ


Του Γιάννη  Κανελάκη  

Ορκίστηκαν, ορκίζονται και θα ορκίζονται κυβερνήσεις, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι, σε διάφορα πόστα και θέσεις!

Όλοι τους δίνουν όρκο, ενώπιον του λαού, του Θεού και του Συντάγματος, ότι θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, θα τηρούν τους νόμους και την νομιμότητα!

Ότι, όλοι αυτοί οι ορκισμένοι, λένε ότι θα εργαστούν για το τόπο, με πίστη και αφοσίωση! Ότι θα τηρήσουν στο ακέραιο, αυτά για τα οποία ορκίστηκαν! Και υποτίθεται, ότι μετά τις πανηγυριτζηδικες φιέστες, αναλαμβάνουν τα πόστα τους για την άσκηση των καθηκόντων τους! Και ότι θα εργαστούν, με ζήλο, ώστε να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν στους πολίτες...Με συνείδηση, αξιοκρατία, εντιμότητα, πίστη και δημοκρατικές αρχές! Πολύ καλά ως εδώ...

Πόσοι, όμως, απ' αυτούς τους ορκισμένους, στο Θεό, το λαό και το Σύνταγμα, τήρησαν, στη διάρκεια της θητείας τους, αυτά, για τα οποία ορκίστηκαν?

Πόσοι έμειναν αλώβητοι?

Τα στατιστικά στοιχεία λένε, ότι πολλοί ελάχιστοι, έμειναν ακέραιοι και πιστοί στον όρκο τους! Οι υπόλοιποι μετέτρεψαν τον όρκο, που έδωσαν, σε μίζες, αρπαχτες, διαφθορά, διαπλοκή, παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλεψιές, απατεωνιές, βολέματα και άλλα παρόμοια!

Μετέτρεψαν τον όρκο τους σε εθνικά σκάνδαλα και σαπίλα, αγνοώντας Σύνταγμα, Θεό και λαό! Πόσοι Πρωθυπουργοί, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Υπουργοί, Υφυπουργοί και άλλα τρωκτικά, κατηγορήθηκαν, κατά καιρούς, για διαφθορά, για μίζες, για αρπαχτες, για διαπλοκή και άλλα αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος?

Τι έγιναν αυτά τα σκάνδαλα?

 Δεν θα φθάσουν ποτέ στη Δικαιοσύνη?

Παραγράφηκαν?

Που είναι ο όρκος τους?

 Που είναι πίστη τους, στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων?

Που είναι ο όρκος τους, για δήθεν πίστη, στο Συντάγματα και τους νόμους?

Δυστυχώς, αυτός ο όρκος, όλων αυτών των τρωκτικών, που, με τέτοια υποκρισία κάνουν, στο όνομα σου λαέ, μετατρέπεται σε εθνική προδοσία, σε εθνικό ξεπούλημα, σε εθνική παρακμή και καταστροφή!

Σε εθνική και λαϊκή χρεοκοπία! Κι εσύ, φίλε συμπολίτη, συνέχισε να τους χειροκροτείς!

Τόσο βόδια είμαστε?

Ντροπή μας!

Καληνύχτα σας!
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ