Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)Για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, μετά από την ίδρυση της Δημοκρατίας, θα ανεγερθεί Χριστιανική Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Η άδεια για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας στην ιστορία του τουρκικού κράτους δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντουάν ο οποίος      το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, παρέστη στην θεμελίωση του ναού του Αγίου Εφραίμ της Ασσυριακής Εκκλησίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας είπε πως η ανέγερση του ναού θα ολοκληρωθεί μέσα σε δυο χρόνια και σημείωσε: «Βλέπω την Αρχαία Ασυρριακή Εκκλησία Μορ Εφράμ ως ένα καινούργιο πλούτο για την Ιστανμπούλ».

Παρών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίο οι Ασσύριοι χριστιανοί της Τουρκίας, ευχαρίστησαν για την συμβολή του στην απόκτηση του ναού.

Παρόντες και οι αρχηγοί των άλλων Χριστιανικών Μειονοτήτων της Πόλης.

Παρών και ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκης Βίγκας, ο οποίος βοήθησε τις πολυετείς προσπάθειες για την σχετική άδεια, από την θέση του ως Εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια ιστορική μέρα για τον Χριστιανισμό στην Πόλη.


Πηγή: fanarion.blogspot.com

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ