“ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΟΣΜΗ ΒΑΛΤΟΝΕΡΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ“Το νερό στην Ασπροπουλιά έχει μια οσμή βαλτόνερου περίπου” δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εξηγώντας ότι ενδεχομένως να ευθύνονται γεωτρήσεις που λειτουργούν στα όρια και τραβούν ακατάλληλο νερό.

Ο δήμαρχος επισκέφτηκε την Ασπροπουλιά και συζήτησε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν και αυτοί πρόβλημα, και φάνηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας  πως δείγματα νερού θα σταλούν τόσο στο Γενικό Χημείο του Κράτους όσο και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για ανάλυση. Στο μεταξύ παλέτες με εμφιαλωμένο νερό θα σταλούν στους κατοίκους της Ασπροπουλιάς. Αναλυτικά:

ΝΕΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Περαιτέρω δειγματοληψίες νερού από το δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Ασπροπουλιάς, προκειμένου τα δείγματα να εξετασθούν από το Γενικό Χημείο του Κράτους και από ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έγιναν σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑ Ο ΝΙΚΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, σκοπός είναι να διερευνηθεί η οσμή που αναδίδει το νερό και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος επισκέφθηκε αυτήν την Τοπική Κοινότητα, μαζί με την προϊσταμένη του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα Ειρήνη Μεϊμετέα και με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ. Σε σχετική συνάντηση, παρόντες ήταν και οι Πρόεδροι των γειτονικών Κοινοτήτων (Αριοχώρι, Πλατύ, Άμμος, Αλώνια κ.λπ.) .

ΝΙΚΑΣ: “ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΣΜΗ ΒΑΛΤΟΝΕΡΟΥ”

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αργότερα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «διαπιστώσαμε την οσμή σε βρύσες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από το πρωί. Έχει μία οσμή βαλτόνερου, περίπου». Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε πως από τις μέχρι τώρα χημικές αναλύσεις δεν έχει φανεί κάτι ιδιαίτερο και πως «φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα σοβαρό», προσθέτοντας πως

«Ενδεχομένως η οσμή οφείλεται στις γεωτρήσεις. Ίσως κάποια να δουλεύει στα όριά της λόγω καλοκαιριού και τραβάει νερό που δεν είναι κατάλληλο»

ΠΑΛΕΤΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ

Ο Δήμαρχος επεσήμανε, όμως, ότι τα προαναφερθέντα είναι εικασίες, γι’ αυτό και προέχει η περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση του ζητήματος, που δρομολογήθηκε με τις νέες αναλύσεις δειγμάτων.

Προσέθεσε, τέλος, πως ο Δήμος θα στείλει «μερικές παλέτες με νερό στην περιοχή της Ασπροπουλιάς, για κάποιους κατοίκους που θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν».
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ