ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ …!!! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ )
ΦΑΒΑΣ: ”ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΑΡΡΗΓΜΕΝΗ-ΚΑΝΑΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ”


Στην έγγραφη καταγγελία που έγινε το προηγούμενο διάστημα από τη ΔΕΥΑΚ στην Εισαγγελέα Καλαμάτας για “διαρρηγμένη κλειδαριά της δεξαμενής νερού” της περιοχής της Δ.Ε. Άριος, αναφέρθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας, όταν ήρθε προς συζήτηση το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την οσμή στο νερό συγκεκριμένων χωριών της περιοχής.

Ο Γιώργος Φάβας δήλωσε ότι η καταγγελία αυτή είχε γίνει όταν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ προσπαθούσαν αρχικά να εντοπίσουν από που προκλήθηκε το πρόβλημα με τις οσμές στο νερό και βρήκαν διαρρηγμένη την κλειδαριά στη δεξαμενή νερού. Από τη Δημοτική Αρχή εξετάζονταν τότε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της δολιοφθοράς, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιώργος Φάβας.

ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: “Η ΟΣΜΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΑΣΙΜΑ ΥΔΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ”


Ωστόσο, πλέον έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, που όπως δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Μπασακίδης, “η οσμή προέρχεται από στάσιμα ύδατα που είχαν μείνει σε μέρος του δικτύου. Είχε δημιουργηθεί μια κρούστα που μετέφερε την οσμή αυτή”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η ΔΕΥΑΚ από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το πρόβλημα, προσέτρεξε “Από 1η Ιουνίου η ΔΕΥΑΚ είναι εκεί”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΡΚΗΣ Η ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ”

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έκανε λόγο για διαρκή χλωρίωση και εκκένωση που γίνεται στη δεξαμενή και στο δίκτυο εδώ και 2 μήνες, αλλά και για δείγματα νερού που εστάλησαν στα εργαστήρια με τα οποία έχει συμβληθεί η ΔΕΥΑΚ, και τα αποτελέσματα δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό. “Το μικροβιακό φορτίο είναι πολύ μικρό. Άρα δεν υπάρχει θέμα ότι το νερό έχει μολυνθεί ή οτιδήποτε άλλο”. Μάλιστα ο Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι το ίδιο πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε παρακείμενο Δήμο και αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο [χλωρίωση-εκκένωση].

Φάνηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι υπάρχει διάχυτη κινδυνολογία, από διάφορους, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα νερό με πετρέλαιο που κυκλοφορούσε ως δείγμα, “και αποδείχτηκε ότι ήταν νερό από φίλτρο που το είχε καθαρίσει ο ιδιοκτήτης με κάποιο χημικό που καθαρίζουν τα γράσα στα αεροπλάνα. Αυτό δημιουργεί ένα κίνδυνο και ένα φόβο σε όλους και τους επιτρέπει να λένε ότι θέλουν”.

ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ: “ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ”-ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Τέλος μίλησε για το “τελευταίο όπλο που έχουμε στα χέρια μας”, αναφερόμενος στην υπερχλωρίωση όλου του δικτύου, καθώς αυτή η διαδικασία έχει έναν βαθμό δυσκολίας, μιας και όπως εξήγησε, όλο το βράδυ όλο το δίκτυο θα πρέπει να εμπλουτιστεί με υψηλή δόση χλωρίου, οπότε θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί οι πάντες, ώστε να μην χρησιμοποιήσουν το νερό”. Εκτίμησε ωστόσο ότι στο έσχατο αυτό μέτρο δεν θα χρειαστεί να καταλήξουμε καθώς το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί η οσμή στο νερό συγκριτικά με το πρώτο διάστημα.

ΝΙΚΑΣ: “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ. ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ”


Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ασπροπουλιά μαζί με τη Διευθύντρια του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Καλαμάτα, Ειρήνη Μεϊμετέα, η οποία πήρε και δείγματα νερού που εστάλησαν για έλεγχο.   “Ο κόσμος δεν είναι τρελός. Και εγώ διαπίστωσα οσμή σε δύο βρύσες του χωριού, όντως υπάρχει πρόβλημα. Θα το αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: messinialive.grΟι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ