ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ 40 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΞΙΑΣ 25€ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φάβας επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος και προσέφεραν σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη αξίας 25 €, που περιελάμβαναν τσάντα και γραφική ύλη.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ με τα σχολικά που έλαβαν, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Σημειώνεται πως τα 40 παιδιά του Σχολείου αυτού είναι καταγωγής Ρομά και με τη συμβολική αυτή κίνηση ο Δήμος Καλαμάτας επισημαίνει την αναγκαιότητα συμμετοχής και αυτών των παιδιών στη μορφωτική διαδικασία.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τελευταίες εργασίες επισκευών, σε αίθουσα που είχε πυρποληθεί προ μηνών.


Η σχετική παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στο Πλατύ» και ήταν ύψους 24.798,24 € με το ΦΠΑ, βάρυνε δε το Δημοτικό Προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2019 ξέσπασε φωτιά σε σχολικό κτήριο, που αποτελεί προσθήκη στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος (παλιότερα στεγαζόταν εκεί το Νηπιαγωγείο).

Η φωτιά, την οποία έσβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σχολική αίθουσα και βοηθητικούς χώρους, ενώ καταστράφηκε και ο εξοπλισμός (θρανία, υπολογιστές, ντουλάπια, σημαντικό μέρος του αρχείου του σχολείου κ.ά.). Με την προαναφερθείσα εργολαβία αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ