Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ 9ΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ..;;;


Για τη μοίρα του 9ου Συντάγματος της Καλαμάτας διερωτάται ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Με ερώτησή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνα, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, εκφράζει τον προβληματισμό του ως προς το θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και παράλληλα ρωτά τον υπουργό ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης.

«Όπως είναι γνωστόν, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από το έτος 1017 είχε αποφασίσει το οριστικό κλείσιμο του 9ου Συντάγματος της Καλαμάτας

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, έχει σταματήσει η εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων στρατιωτών και παρέμεινε μέχρι τώρα, για πολιτικούς λογούς, τυπικά ανοιχτό, αφού έχουν μετατεθεί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί αλλά και μεταφερθεί σε άλλες μονάδες, το σύνολο των υλικών και των μέσων του συντάγματος.

Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, έχει συνδέσει την παρουσία του, με μεγάλες δόξες και νίκες στους αγώνες για ελευθέρια και ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.

Με την παρουσία 500 και πλέον Νεοσύλλεκτων, σε κάθε σειρά, αλλά και μεγάλου αριθμού μόνιμων στελεχών, για δεκαετίες, προσέφερε και μπορεί να προσφέρει, οικονομικά στην Καλαμάτα, καθώς και κάθε άλλη βοήθεια, σε δύσκολες στιγμές, όπως είχε κάνει με τους Σεισμούς του 1986 και τις φωτιές του 2007.

Το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος, δεν εμπίπτει σε καμία θεωρία αναδιάρθρωσης του στρατεύματος, αφού κατά κανόνα, όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ποτέ και πουθενά δεν ήταν στα σύνορα, αλλά πάντα στα μετόπισθεν

Δεν είναι δυνατόν, ένας νέος που φεύγει σήμερα από το σπίτι του, να βρεθεί την επομένη ανεκπαίδευτος σε Μονάδα στα σύνορα.

Τα έξοδα μετακίνησης και των Νεοσυλλέκτων και των οικογενειών τους από Αθήνα, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη, είναι μεγάλα.

Στις μέχρι πρότινος ορκωμοσίες, τα Ελληνόπουλα, σε πολυπληθείς τελετές, παρουσία των οικογενειών τους έδιναν τον ιερότερο όρκο της ζωής τους. Αντίθετα, τώρα, η μεγάλη απόσταση στερεί στις οικογένειες τη δυνατότητα να βρεθούν δίπλα στα παιδιά τους, αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Οι οικονομικοί λόγοι, που κάποιοι επικαλέστηκαν, δεν ισχύουν, αφού αποδεδειγμένα πλέον, το Γενικό Επιτελείο Στρατού επιβαρύνεται οικονομικά, αντί να ωφελείται, όπως επιβαρύνονται και οι γονείς.

Το 9° Σύνταγμα, διαθέτει καινούργιες εγκαταστάσεις, προσφέρει άριστες κλιματολογικές συνθήκες για εκπαίδευση και έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα έχει αεροδρόμιο, λιμάνι, νοσοκομείο, αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας και απέχει μόνο δυο ώρες από την Αθήνα.

Κατόπιν, όλων των παραπάνω ερωτάται ο υπουργός:

Πρόκειται να επανεξετάσει, την προηγούμενη απόφαση για κλείσιμο του ιστορικού 9ου  Συντάγματος, στα πλαίσια της νέας δομής του Στρατεύματος, που πρόκειται να εξαγγελθεί, ώστε να συνεχισθεί η λειτουργία του ως Κέντρο Νεοσύλλεκτων;»Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ