ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΠΟΥΓΚΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

  Φωτογραφίες και Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος και Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου.

Σε μια πανέμορφη καταπράσινη τοποθεσία στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται  πάνω από το γραφικό  χωριό Παραπούγκι Μεσσηνίας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας. Ο Πρόεδρος του χωριού μαζί με τους φορείς και τους  καλόκαρδους συντοπίτες του πραγματοποίησε το καθιερωμένο πανηγύρι του καλοκαιριού.

Η επιτυχημένη και ζέστη εκδήλωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα μετά τον πανηγυρικό  εσπερινό, τον οποίο τέλεσε ο δραστήριος ιερέας  και άοκνος εργάτης της αμπέλου του Κύριου  ο        Οικονόμος πατέρας Χρήστος  Δουβαράς στο γραφικό και πανέμορφο  εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, όπου πραγματοποιήθηκε  και αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των πιστών.

Μετά το πέρας του κατανυκτικού εσπερινού, στον πετρόκτιστο  αυλόγυρο της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι  του καλοκαιριού με τους πιστούς να κάθονται στα παραδοσιακά πέτρινα καθίσματα και να μαγεύονται από την πανέμορφη θέα, αγναντεύοντας τον ελαιόφυτο  καταπράσινο μεσσηνιακό κάμπο, αλλά και το χωριό τους.

Ο  δραστήριος Πρόεδρος του χωριού, αλλά και οι καλόκαρδοι κάτοικοι του μας καλωσόρισαν και μας ευχαρίστησαν για την παρουσία μας. Πάντως, και σε εμάς, αλλά και σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού προσέφεραν με ιδιαίτερη αγάπη  δωρεάν  τα πλούσια και εύγευστα  εδέσματα με το ψητό αρνί και την παραδοσιακή μεσσηνιακή γουρουνοπούλα, που άλλωστε δεν λείπει σε κανένα μεσσηνιακό γλέντι και εορταστικό τραπέζι  και πάντα έχουν την πρωτοκαθεδρία στο τραπέζι, αλλά και άλλα εδέσματα και γλυκά, που είχαν φτιάξει με περίσσια δεξιοτεχνία, αλλά και με ιδιαίτερο μεράκι, μαζί και  με άφθονη παγωμένη  μπύρα και  γλυκόπιοτο κρασί.

Να σημειώσουμε ότι το γλέντι γρήγορα άρχισε να ανάβει και να ξεκινά ο χορός, που  απέδειξε για μια ακόμα φόρα ότι όταν υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους  και εργάζονται μόνο και μόνο για να προσφέρουν χωρίς να αποσκοπούν σε προσωπικό όφελος, τότε και τα πιο μικρά χωριά «παίρνουν» ζωή και αποκτούν πλούσιες δραστηριότητες και πραγματικά, γίνονται σπουδαία έργα.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ