Η ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥΗ Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, αλλά και τη διευκόλυνση των προσκυνητών, ότι για το χρονικό διάστημα από την 19.9.2019 και ώρα 18:00, έως και την 20.9.2019 και ώρα 02:00, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ιερά Μονή Βουλκάνου, θα επιτρέπεται η άνοδος των αυτοκινήτων μόνο από:

-Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου.

-Λάμπαινα – Κακοπέτρι – Ιερά Μονή Βουλκάνου.

-Μελιγαλά – Νεοχώρι – Αρχαία Μεσσήνη – Ιερά Μονή Βουλκάνου.
           
Επιπλέον, η κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή, θα πραγματοποιείται μόνο προς τη Γέφυρα Βαλύρας.

Γίνεται έκκληση για την κατανόηση των οδηγών, καθώς και για τη συμμόρφωσή τους, με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες θα αποτελέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Μεσσήνη με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, το Νησιώτικο πανηγύρι και τη Λευκή Νύχτα.

Η τελετή καθόδου της σεπτής εικόνας της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή του Βουλκάνου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Η κάθοδος της εικόνας θα ξεκινήσει στη 01.00 τη νύχτα με πιστούς να τη συνοδεύουν. Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της Μεσσήνης μέχρι το Μετόχι της Ιεράς Μονής και εναπόθεσή της στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.

Της υποδοχής και της λιτανείας θα προεστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ