Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΑΠΟ 11 Π.Μ. ΈΩΣ 1 Μ.Μ., ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ.


        ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ...

Δωρεά οργάνων. Η ύπαρξη της σχετικής ανάγκης ξεκινά σαν ιστορία ... που φαίνεται να έγινε κάπου κάποτε ... που να μην σε αφορά! Μπορεί να έρθει όμως μια στιγμή που να διαπιστώσεις ότι το θέμα μπορεί να σε αφορά προσωπικά ή να αφορά κάποιον που για σένα είναι ο κόσμος όλος!

Εκδήλωση για τις μεταμοσχεύσεις την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019  στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας

Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα, και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Δυστυχώς όμως υπάρχει έλλειψη μοσχευμάτων, σε σχέση και με τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με δεδομένο αυτό ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μεσσηνίας, αυτή την Κυριακή 27 Οκτωβρίου από 11 π.μ. έως 1 μ.μ., διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς, που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων, και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς μέσω της δωρεάς ιστών. Αυτό κάνει σημαντική την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και όλου του κοινωνικού συνόλου. Γιατί ο σπουδαιότερος παράγοντας στην εξέλιξη των μεταμοσχεύσεων είναι η ύπαρξη ή όχι επαρκών και κατάλληλων μοσχευμάτων.

Η αναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης, η οποία αποτελεί δώρο ζωής για χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, παραμένει μόνο μία: Η υιοθέτηση και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών, μια πράξη η οποία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

- Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή της ζωής μας ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον.

- Η δωρεά οργάνων πραγματοποιείται μόνο από εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο εγκεφαλικός θάνατος είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση που ισοδυναμεί με τον θάνατο και δεν έχει καμία σχέση με τις χρόνιες φυτικές καταστάσεις.

- Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) είναι ο επίσημος κρατικός φορέας του υπουργείου Υγείας που διαμεσολαβεί, ελέγχει και συντονίζει όλες τις σχετικές διαδικασίες από τη δωρεά έως τη μεταμόσχευση.

- Τα όργανα από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται προς μεταμόσχευση, επειδή δεν είχαν συζητήσει ποτέ εν ζωή με την οικογένειά τους τη θετική τους στάση απέναντι στη δωρεά οργάνων.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ