ΜΕ ΑΡΧΑΙΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΝΑΡΟΥΧΙΤΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


Κατά τη διάρκεια της «Τελετής της Ανόδου», ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο βρισκόταν καθήμενος στο εσωτερικό του ύψους 6μιση μέτρων θρόνου του (θρόνος «Takamikura»).

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο ανήλθε και επισήμως στον ιαπωνικό θρόνο με μία μεγαλειώδη τελετή, πέντε μήνες μετά την παραίτηση του πατέρα του από το αυτοκρατορικό αξίωμα.

Ο 59χρονος αυτοκράτορας έχει αναλάβει τα καθήκοντα του από τον Μάιο, όμως η ενθρόνιση του δεν είχε τελεστεί επίσημα μέχρι σήμερα. Με μία σειρά παραδοσιακών τελετουργικών στο αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο, ο Ναρουχίτο είναι πλέον και επίσημα αυτοκράτορας της Ιαπωνίας.

Κατά τη διάρκεια της «Τελετής της Ανόδου», γνωστής με την ονομασία «Sokui no Rei», ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο βρισκόταν καθήμενος στο εσωτερικό του ύψους 6μιση μέτρων θρόνου του (θρόνος «Takamikura»), από όπου διάβασε τον επίσημο όρκο για την ανάληψη των καθηκόντων του, φορώντας τον επίσημο κίτρινο και πορτοκαλί χιτώνα, που φορούν οι αυτοκράτορες μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

«Ορκίζομαι ότι θα δρω βάσει του συντάγματος και θα εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου ως το σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη μετάφραση του πρακτορείου Reuters.

Η σύζυγος του, αυτοκράτειρα Μασάκο, τυλιγμένη με 12 στρώσεις ενδυμάτων, καθόταν κατά τη διάρκεια της τελετής σε έναν παρακείμενο, πιο μικρό θρόνο.

Στην τελετή παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος εκφώνησε λόγο με τον οποίο συνεχάρη τον νέο αυτοκράτορα, ενώ λίγο αργότερα, οι παρευρισκόμενοι στην τελετή άρχισαν να φωνάζουν «ζήτω ο αυτοκράτορας».

Πλήθος κόσμου αψήφησε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και συγκεντρώθηκε έξω από το αυτοκρατορικό παλάτι για την ιστορική αυτή στιγμή.

Εντούτοις, η τελετή ήταν εξαιρετικά αθόρυβη για τα δεδομένα του αξιώματος, και έλαβε χώρα παρουσία ενός αρχαίου ξίφους και ενός ιστορικού ιαπωνικού κοσμήματος, δύο «ιερών θησαυρών» που λειτουργούν ως σύμβολα αυτοκρατορικής δύναμης.

Εκατοντάδες ξένοι αξιωματούχοι παρευρέθησαν στην τελετή, μεταξύ των οποίων ο Πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου. Αργότερα θα διεξαχθούν δύο δεξιώσεις, μία από τον Ναρουχίτο και μία από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ