ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εξέλεξε, με πλειοψηφία, τον επιτυχημένο  δικηγόρο Γεώργιο Φερετζάκη, για δεύτερη φορά για  Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Ο νέος συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, εξελέγη στο Δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 29 Οκτωβρίου 2019, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, ο δικηγόρος Γιώργος Φερετζάκης, που έλαβε 22 ψήφους στην μυστική ψηφοφορία.
Η συνυποψήφια του δικηγόρος Γεωργία Καούνη έλαβε 7 και η Άννα Μαρία Λύρα έλαβε 5, ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα-λευκά.
O Γεώργιος Φερετζάκης γεννήθηκε το 1975. Είναι έγγαμος με την δικηγόρο – υπ. Διδάκτορα Πολιτικής Δικονομίας και συγγραφέα νομικών εγχειριδίων Βασιλική Χ. Βασιλάκη. Έχουν ένα γιο, τον Παναγιώτη – Κωνσταντίνο

Σπουδές:
 Πτυχίο Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών στην Τραπεζική – Χρηματοοικονομική (Τραπεζικό Περιβάλλον), ΜΠΣ Διαπανεπιστημιακού και Διατμηματικού Προγράμματος Μ.Σ. Ηθική Φιλοσοφία.

Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών (επικουρία στη διδασκαλία Εμπειρική Εγκληματολογία – 4 εαρινά εξάμηνα με την ειδική επιστήμονα Φωτεινή Μηλιώνη Διευθύντρια ΕΠΑΝΟΔΟΥ – ΝΠΙΔ Υπουργείο Δικαιοσύνης. (Ερευνητικά προγράμματα ΕΚΠΑ: Ενδεικτικώς, Επαναληπτική έρευνα ανηλίκων παραβατών / ομιλητής σε ημερίδα του ΕΠΕΕ Νομικής Αθηνών με θέμα Νεότερες Εγκληματολογικές Έρευνες για ανήλικους και νεότερους παραβάτες). Μέλος Ελληνικής Θυματολογικής Εταιρίας. Κάτοχος πιστοποιητικού Ανώτερου Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Διοικητικού Δικαίου, Συμβούλιο της Επικρατείας – Ίδρυμα Στασινόπουλου. Συγγραφέας, επιμελητής και μεταφραστής νομικών εγχειριδίων. Συνεργασία επί σειρά ετών με κεντρικά νομικά φροντιστήρια των Αθηνών, που απευθύνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές Νομικών Σχολών, υποψήφιους Εθνικής Σχολής Δικαστών και Ειρηνοδικών. Εκπαιδευτής στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας (Συνταγματικό Δίκαιο – Οργανωτικό Μέρος, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ποινικό Δίκαιο και Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι, Εκπαιδευτής στο Ι.Ι.Ε.Κ Καλαμάτας ΟΡΙΖΩΝ (Εκπ. Μπουγά). Ασχολούμενος αυτόνομα ή ως συνεργάτης δικηγορικών γραφείων με υποθέσεις Αστικού – Εμπορικού, Εργατικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου. Σύνταξη κάθε φύσης συμβάσεων. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Εθελοντισμός: κάτοχος διπλώματος συνεργάτη ενοριακού έργου 22.03.2010, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο – Διδασκαλία Ιταλικής Γλώσσας. Αρθρογραφία σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010, ο Συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των Νομικών του Προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης Αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών Οργάνων και Αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ