ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε όλοι μας τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με παρατάξεις που εκλέχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ιδιαίτερα μας προβληματίζει ότι στην τελευταία συνεδρίαση ανακοινώθηκε η συνεργασία και προτάθηκε η συμμετοχή πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ. Η εκλογή του, δε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας δεν επιβάλλει και την εκλογή του σε νομικά πρόσωπα και επιτροπές του Δήμου. Αυτό έγινε με εισήγηση του δημάρχου, αλλά επίσης νομιμοποιήθηκε και έγινε αποδεκτό και από τις ψήφους των περισσότερων μειοψηφιών, που, από ό,τι φάνηκε κατά τη συνεδρίαση, ψήφιζαν χωρίς ενστάσεις υπέρ των εισηγήσεων του δημάρχου για όλες τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου έπρεπε να μη συμμετάσχει ή να ψηφίζει αρνητικά στη διαδικασία εκλογής των οργάνων που έδιναν θέσεις και αξιώματα σε πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Γιατί μπορεί να εκλέχθηκε με την ψήφο των δημοτών στο Δ.Σ., αλλά εκλέχτηκε μόνο με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων σε επιτροπές και νομικά πρόσωπα, όπως ο Σύνδεσμος Ύδρευσης. Άρα ήταν στις δυνατότητές μας να ασκήσουμε «βέτο» και να αποκλείσουμε δημοτικό σύμβουλο, πρώην βουλευτή της ΧΑ, ή να πιέσουμε το δήμαρχο να ανασυνθέσει στην εισήγηση του τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις επιτροπές. Που θα ήταν ό,τι καλύτερο και γι’ αυτόν, αν κρίνουμε από το πνεύμα που τον διακατείχε όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού μέχρι προχθές δίσταζε να ανακοινώσει δημόσια τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη παράταξη.

Δυστυχώς, πρώτη προτεραιότητα για πολλές παρατάξεις της μειοψηφίας σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν πώς θα καταλάβουν τις περισσότερες θέσεις που δήθεν τους αναλογούν. Τις επόμενες μέρες αντιλήφθηκαν ότι θα συνυπάρχουν ή και θα διοικούνται ή θα συγκυβερνούν με στελέχη που λειτουργούν αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά.

Προφανώς και είναι επιλογή όλων μας αυτό που καταγγέλλουμε να το κάνουμε πράξη με τη στάση μας και την ψήφο μας. Σε όλες τις αποφάσεις που παρήγαγαν τέτοια αποτελέσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ως «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» είχαμε και έχουμε ξεκάθαρη θέση. Ψηφίσαμε «παρών» και δε συμμετείχαμε με θετική η λευκή ψήφο για τους παραπάνω λόγους.

Καλούμε τους συναδέλφους να αναθεωρήσουν τη στάση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και να ασκήσουν το «βέτο» που τους δίνει ο νόμος για τη σύμφωνη γνώμη και παρουσία τους σε όργανα που συμμετέχουν αντιδημοκρατικές δυνάμεις. Επίσης, τους καλώ να ενισχύσουμε τη διαχρονική, δημοκρατική παρουσία και προοδευτική ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας.

Η χώρα μας και η τοπική κοινωνία της πόλης που δημιουργούμε δε θα βγει από κανένα αδιέξοδο αν αποδεχθούμε και υπερψηφίσουμε αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο στην οπισθοδρόμηση και τον σκοταδισμό.

Του Μιχάλη Αντωνόπουλου
Δημοτικού συμβούλου με «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών»Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ