ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Μία εξέλιξη αρκετά εξωφρενική ακόμη και για τα συνηθισμένα υψηλά στάνταρντ της χώρας μας έρχεται από το δροσερό Λουτράκι. Για την ακρίβεια, η επεισοδιακή αυτή εξέλιξη προέκυψε μία βδομάδα νωρίτερα, όταν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ένας εργολάβος της περιοχής άρχισε να μοιράζει φωτοτυπίες με τις μίζες που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ναι, αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτό ακριβώς που διαβάσατε συνέβη. Το στόρι έχει ως εξής: Ο εργολάβος κ. Γιώργος Βλάχος, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει  την κατασκευή του Spa Λουτρακίου, υποστηρίζει ότι ο Δήμος Λουτρακίου του χρωστάει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από κάμποσα έργα.

Αγανακτισμένος από τα λεφτά που (υποτίθεται ότι) του χρωστάνε, αποφάσισε να πάει το θέμα στα άκρα. Πήγε λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη προηγούμενη βδομάδα και αυτοενοχοποιήθηκε για μίζες μοιράζοντας φωτοτυπίες με καταθέσεις χρημάτων που έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στους λογαριασμούς τριών διαφορετικών ατόμων. Ένα από αυτά είναι και ο νυν Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος ήταν και τότε Δήμαρχος Λουτρακίου.

Σύμφωνα με τις φωτοτυπίες, ο κ. Βλάχος τα χρόνια 2007, 2008 και 2009 είχε μοιράσει 54.000 ευρώ στους τρεις λογαριασμούς. Το ποσό που μπήκε στο λογαριασμό του Δημάρχου, σύμφωνα με τον ίδιο τον άνθρωπο που το κατέθεσε, ήταν μίζα με σκοπό να πάρει την εργολαβία της ανακατασκευής του Spa.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος απάντησε πολύ συνοπτικά για το ζήτημα, επικαλούμενος νομικούς λόγους:

«Αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπεται από νομικής απόψεως να απαντήσω σε τίποτα. Θα αποδειχτεί στη συνέχεια ότι έχει γίνει κι ότι δεν έχει γίνει, δεν πρέπει τώρα αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η απάντηση, οι νομικοί απαγορεύουν αυτή τη στιγμή να δώσω οποιαδήποτε απάντηση. Στον Δήμο δεν έκανα ποτέ κακό όσα χρόνια ασχολούμαι είτε ως συμπολίτευση είτε σαν αντιπολίτευση.»

Μία από τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, η «Δύναμη Δημιουργίας», κάλεσε τον Δήμαρχο να παραιτηθεί:

«Ο κ. Γιώργος Γκιώνης κατηγορείται ευθέως για καταθέσεις χιλιάδων ευρώ σε προσωπικό του λογαριασμό και λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων από τον εργολάβο κ. Γεώργιο Βλάχο, με τρόπο δημόσιο και αφοπλιστικό. ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Δήμαρχο, αν έχει υποπέσει στο αδίκημα της δωροληψίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ..! Στην αντίθετη περίπτωση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από νομικίστικα τερτίπια και υπεκφυγές και να οδηγήσει στην Ελληνική δικαιοσύνη τον εργολάβο, εφ όσον είναι όπως ορίζει το καθήκον του είναι έντιμος και καθαρός.

Κάθε τι άλλο, δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, που δεν θα ανεχθούμε και πολύ περισσότερο δεν θα παίξουμε. Η «Δύναμη Δημιουργίας», θα σκεφτεί πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει σε δημοτικά συμβούλια όσο αιωρείται η πολύ σοβαρή καταγγελία για τον δήμαρχο της πόλης και άλλα πολιτικά ή μη πρόσωπα. Συνενόχους σε αυτή την αθλιότητα, δεν θα μας κάνετε όσο και αν το προσπαθήσετε!»

Όπως και να εξελιχτεί η κατάσταση πάντως, ο Δήμος Λουτρακίου είναι πλέον τόσο θρυλικός που θα τον ζηλεύουν οι υπόλοιποι.

Πηγή: luben.tv



Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ