Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΘΑΝΟΣ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΠΥΚΝΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»


Του, Βασιλείου Δημ. Γεωργιόπουλου

Στην χθεσινή εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης»  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον διεθνούς φήμης μεγάλο Έλληνα  σύνθετη Λούκα Θάνο, κυριολεκτικά μάγεψε και ενέπνευσε  το πυκνό ακροατήριο με τις ενδιαφέρουσες θέσεις του και τη ζέστη φωνή του και δεν παρέλειψε να πάρει την κιθάρα του και να τραγουδήσει πολλά κομμάτια του, τα οποία είναι μεγάλες επιτυχίες, αλλά και σημάδεψαν την εποχή τους, όπως η «Μπαλάντα του Κυρ Μέντιου» που είναι ένα από τα κορυφαία ποιήματα του Κώστα Βάρναλη και τραγούδησε ο μεγάλος τραγουδοποιός Νίκος Ξυλούρης, τους οποίους ο συνθέτης γνώρισε σε νεαρή ηλικία.  Αξίζει να αναφέρουμε πως τον μεγάλο αυτό συνθέτη προλόγισε ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κύριος Γιώργος Ανδρειωμένος.

 Το συγκρότημα «Ήχος του Νότου» συνόδεψε την βραδιά αυτή με τις έξοχες ερμηνείες  τους μελοποιημένων ποιημάτων...!!!

Ο πασίγνωστος Έλληνας συνθέτης Λουκάς Θάνος ήρθε στην πόλη της  Καλαμάτας, προκειμένου να παρουσιάσει στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, αλλά και στο ευρύ κοινό της πόλης, το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα: «Από τον Αισχύλο στον Βάρναλη: μελοποιώντας έλληνες ποιητές». Την παρουσίαση,  όπως είπαμε πλαισίωσε με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη απόδοση των μουσικών κομματιών  το μουσικό συγκρότημα «Ήχος του Νότου», με ερμηνείες μελοποιημένων ποιημάτων από τον ίδιο τον συνθέτη Λουκά  Θάνο.

 Τέλος, ακολούθησε ενδιαφέρουσα  συζήτηση του κοινού με τον σύνθετη, όπου ο συνθέτης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε μέσα από την ψύχη του για όλα αυτά που είχε βιώσει. Η σπουδαία και άκρως ενδιαφέρουσα  εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου, ανέβαλαν τις  κινητοποιήσεις τους που είχαν αποφασίσει για κατάληψη του Πανεπιστήμιου κατά μια ημέρα, ώστε να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα η  παραπάνω εκδήλωση.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ:Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ