ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΡΟΜΑ «ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΕΣ» - ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ …..;;;;


Παραδόθηκαν χθες, παρουσία των δικηγόρων τους, οι τέσσερις Ρομά που αναζητούνταν από την Αστυνομία για τις δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές που είχαν κάνει σε διαμερίσματα της Καλαμάτας, με τη μέθοδο αναρρίχησης από τα μπαλκόνια πολυκατοικιών.

Η ομάδα των πέντε Ρομά κατάφερε μέσα σε περίπου 1,5 μήνα να ανοίξει 30 σπίτια και να αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα συνολικής αξίας που ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Μόνο σε μία περίπτωση, σύμφωνα με τη δήλωση του ιδιοκτήτη, αφαιρέθηκαν κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ!

Στις αρχές Δεκεμβρίου, στην περιοχή του Ασπροχώματος, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και οι πέντε. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, αυτοί όχι μόνο δε σταμάτησαν στο σήμα τους, αλλά ο 31χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν και λίγα μέτρα παρακάτω οι Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα και άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν, έναν 22χρονο (ο οποίος έχει ήδη προφυλακισθεί), ενώ οι άλλοι τέσσερις, ο 31χρονος οδηγός και ένας 27χρονος, ένας 24χρονος και ένας 21χρονος, διέφυγαν.

Αυτοί οι τέσσερις χθες παρουσιάσθηκαν και παραδόθηκαν συνοδεία των δικηγόρων τους και μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, προφυλακίσθηκαν.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ