ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

         Ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος 

      Ανάστατοι, αγανακτισμένοι, σοκαρισμένοι  και φοβισμένοι  είναι οι κάτοικοι του Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας  μετά το σημερινό τρομακτικά  ανήκουστο  και ανατριχιαστικό κρούσμα  βεβήλωσης τάφων και νεκρών, που έγινε στο νεκροταφείο του χωριού και δεν χωρά σε λογικό νου.

         Συγκεκριμένα, σήμερα  Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 κατά τις μεσημεριανές ώρες  περίπου 14:00 με 16:00 άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του νεκροταφείου και αφού έσπασαν τάφους και διασκόρπισαν οστά νεκρών,  από ένα τάφο έβγαλαν νεκρό σε προχωρημένη σήψη και τον έβαλαν εντός του νεκροταφείου να κάθεται, προκαλώντας θλιβερό και ανατριχιαστικό θέαμα.

          Δίχως όρια η  νοσηρότητα αυτών που τόλμησαν να σπάσουν τον τάφο και να βγάλουν από μέσα το πτώμα της γυναίκας, ακουμπώντας το αντικριστά σε διπλανό μνήμα σε θέση καθιστή. Σε έναν άλλο τάφο επίσης έσπασαν την πλάκα και άδειασαν από το κασελάκι τα κόκαλα των νεκρών, μέσα στο ίδιο το μνήμα. Καταστροφές προκάλεσαν και σε άλλα  μνήματα σπάζοντάς τα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακόμα έφτιαχναν οι συγγενείς για το νεκρό τους τον οποίο έθαψαν πριν μερικές μέρες.

Λεηλάτησαν τάφους και στην εκκλησία έχουν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από τη θέση του το καντηλιέρι καταστρέφοντας και διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμα τους,

          Οι ζημιές που έχουν υποστεί αρκετοί τάφοι είναι μεγάλες, αλλά και όλη αυτή η εικόνα έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, αλλά και έχει προκαλέσει φόβο αγανάκτηση  και πολλά ερωτήματα για όλα αυτά που έχουν συμβεί στο νεκροταφείο  και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα περιγράψουμε με λόγια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εικόνες στον Ιερό Ναό της  Αγίας Αικατερίνης του Κοιμητηρίου του χωριού ήταν γυρισμένες ανάποδα και η εκκλησία ήταν γενικά αναστατωμένη και βεβηλωμένη, με αποτέλεσμα να μένουμε άναυδοι από τα σοκαριστικά και ασεβή γεγονότα.

          Μετά  τη θλιβερή, τρομακτική  εικόνα  ντροπής, που  αντίκρισαν κάτοικοι του Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας για την κατάσταση που είχε περιέλθει το νεκροταφείο, αλλά και ιδιαίτερα οι ενταφιασμένοι συγγενείς τους, καθώς και ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει και τις απαιτούμενες ενέργειες για την σύλληψη των άγνωστων δραστών. 


          Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε ότι ελεεινή εντύπωση έχει προκαλέσει και συναισθήματα θλίψης πως κανένα μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας  δεν έδωσε το παρών στην όλη διαδικασία στον χώρο του νεκροταφείου.


          Εδώ πρέπει να τονίσουμε και κάνουμε έκκληση  ότι πρέπει οι αρμόδιοι υπεύθυνοι να λάβουν τα απαραίτητα  μέτρα τους και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην ξανά επαναληφθούν αυτές οι εικόνες ντροπής και βεβήλωσης. Να βρεθούν και να  τιμωρηθούν  παραδειγματικά  οι δράστες αυτών των αποτρόπαιων ενεργειών και να διαφυλαχτεί ο χώρος του νεκροταφείου κατά τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, ώστε οι νεκροί συντοπίτες μας να βρίσκουν την ανάπαυση τους ως την ημέρα της αναστάσεως .  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ