ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 Φωτογραφίες και ρεπορτάζ: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος

Με λαμπρότητα και την δέουσα  μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στην πόλη της Καλαμάτας, η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου «Φλαρίου», κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θειας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος  προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αντωνίου Mανουσόπουλου οποίος τοποθετείτε νέος Εφημέριος στην ιστορική Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας .

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του εορτάζοντος Αγίου Νικολάου, στον αγώνα του για την πίστη, τον τρόπο που αντιμετώπιζε τον δοκιμαζόμενο  συνάνθρωπο και στο ήθος που διέκρινε το περιεχόμενο της ζωής του. 

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι σήμερα, βρίσκονται σε ένα λανθασμένο δρόμο, θεωρώντας ότι η πίστη περιορίζεται μόνο στα λόγια. «πίστις  άνευ έργων νεκρά εστί», τόνισε χαρακτηριστικά.  «Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε διάθεση προσφοράς για έργα αγάπης και φιλανθρωπίας που σε συνδυασμό με την καθαρότητα του βίου θα καταστούμε όλοι πολίτες και συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού», αυτό το δρόμο μας υποδεικνύει ο εορτάζων Άγιος να ακολουθήσουμε.

Τέλος, εξέφρασε τις πατρικές ευχές του για υγεία και δύναμη προς το εορτάζων προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, για το οποίο τέλεσε αρτοκλασία. Συνάμα, επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και όσους συνέβαλαν στον εορτασμό.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον εορτάζοντα Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να λάβει την χάρη του Αγίου Νικολάου.    

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ