Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.Εν πληθούση εκκλησία, με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ναού, ενώ το Μήνυμα της εορτής ανέγνωσε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Κρεσφόντης Πουλόπουλος.

Ο Εσπερινός των Χριστουγέννων στην Καλαμάτα

Κατά το έθος και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και όλους τους εφημερίους της πόλεως Καλαμάτας, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ