ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΗΡΕ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΜετά από 8 πετυχημένες αιμοδοσίες η Κοινότητα αποφάσισε να επεκτείνει την προσπάθεια δημιουργώντας τράπεζα αίματος. «Σήμερα εγώ, αύριο εσύ! Έλα μαζί μας και δώσε ζωή. Είναι στο αίμα σου”, είναι το μήνυμά της.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Το Μάρτιο του 2017 ο συμπολίτης μας Αλέξης Κληρόπουλος αποφάσισε να ιδρύσει ένα κίνημα αγάπης, με μοναδικό σκοπό την προσφορά στους συνανθρώπους μας, μέσω της αιμοδοσίας. Το ονόμασε συμβολικά «Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους», εμπνευσμένος από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, αφού η κάθε αλλαγή στη ζωή μας και στις τοπικές κοινωνίες ξεκινά από τους δραστήριους, γεμάτους ζωή ανθρώπους που με το παράδειγμά τους, παρακινούν κι άλλους προς την προσφορά και την ανιδιοτέλεια. Δυόμισι χρόνια μετά και κατόπιν 8 επιτυχημένων εθελοντικών αιμοδοσιών, η Κοινότητα Καλαμάτας «υιοθετεί» αυτή τη δράση και την επεκτείνει πέρα από τα όρια της παρέας και της μικρής ομάδας ανθρώπων. Αναγνωρίζει την προσπάθεια αυτού του κινήματος αγάπης των πολιτών προς τους πολίτες και μεταφέρει το μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της πόλης μας, πως δίνοντας ζωή από τη ζωή μας με αυτή την απλή διαδικασία αιμοδοσίας, συμβάλλουμε αλληλέγγυα στην τοπική μας κοινωνία με ουσιαστικό αντίκτυπο στους ίδιους τους κατοίκους!

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας παρευρέθηκαν οι εμπνευστές – ιδρυτές αυτής της εθελοντικής κίνησης, η κ. Νέλλη Κουβελάκη και ο κ. Αλέξης Κληρόπουλος και περιέγραψαν την πρωτοβουλία τους και τη μέχρι σήμερα εμπειρία τους και ευχαρίστησαν την Κοινότητα Καλαμάτας για την αναδοχή αυτής της τόσο σημαντικής δράσης. Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας ομόφωνα αποφάσισε και πλέον, από τις αρχές του 2020 η Κοινότητα Καλαμάτας μεταφέρει την κινητή ομάδα αιμοληψίας στο κέντρο της πόλης και εντός του φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Με τον τρόπο αυτό, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται, όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εύκολα και απλά να δίνουν αίμα και να σώζουν ζωές!

H Κοινότητα Καλαμάτας ενώνει τις δυνάμεις της με μια ιδιωτική πρωτοβουλία και αποδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό προς τους συνδημότες και τη δράση τους! «Σήμερα εγώ, αύριο εσύ! Έλα μαζί μας και δώσε ζωή. Είναι στο αίμα σου!»”.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ