ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΤΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣΓνωστοποιείται στους πιστούς, ότι στις 14 προς 15/12, μέρα μνήμης του ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ και της μητέρας Του ΑΓΙΑΣ ΑΝΘΙΑΣ, στον Ι. Ναό Γενεθλίου της Υπερ. Θεοτόκου Καλαμάτας (Γιαννιτσάνικα), όπως κάθε χρόνο, θα τελεστεί Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ προς τιμή του ΑΓ. ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ και των εορταζομένων Αγίων, υπέρ υγείας, ιδιαίτερα των «εν ασθενείαις κατακειμένων» (ώρα έναρξης 8.00΄μ.μ.).

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ αυτή καθιερώθηκε με αφορμή την τοποθέτηση της Εφέστιας Εικόνας Του στον Ενοριακό Ι. Ναό της Παναγίας την αντίστοιχη μέρα, προσφορά ευλαβούς προσκυνήτριας. Λόγω δε της μεγάλης αγάπης των πιστών, εξαιτίας των πολλών ΘΑΥΜΑΤΩΝ Του, όπως φαίνεται κι από τα ΤΑΜΑΤΑ που θα δείτε στην Εικόνα Του, τα οποία συνεχώς αυξάνουν, ετοιμάζεται μεγάλο ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ κάτω από την Εκκλησία της Παναγίας,  στο οποίο θα μεταφερθεί το Προσκυνητάρι Του, όταν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να σταυρωθούν από τον Ιερέα με λάδι από το ακοίμητο καντήλι Του, στο οποίο ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ στη Συμφερούπολη, το οποίο έφερε πιστός που πήγε εκεί.

Όπου κι αν βρίσκεσθε, προσευχηθείτε την ίδια μέρα (8.00 μ.μ.– 12.30΄) όχι μόνο για σας, αλλά και για όσους δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια.

Η προσευχή, όταν γίνεται ταυτόχρονα από πολλά άτομα και μάλιστα νύχτα, έχει μεγάλη δύναμη, γι’ αυτό και η Εκκλησία μας έχει καθιερώσει να γίνονται και ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ.

ΜΑΚΑΡΙΖΟΜΕΝ ΣΕ, ΛΟΥΚΑ ΘΕΟΣΤΗΡΙΚΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΧΡΕΟΣ ΤΙΜΩΜΕΝ, ΤΗΝ ΣΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟΝ ΑΣΜΑΣΙΝ, ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΛΙΤΑΙΣ ΣΟΥ, ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΑΠΑΝΤΙ. ΑΜΗΝ!

Παρακαλούμε για τις κοινοποιήσεις σας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ