4 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟΠιο δραστικά μέτρα να ληφθούν για το πρόβλημα στα χωριά του Άρι του Δήμου Καλαμάτας λόγω της οσμής του νερού ζήτησε χθες ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας”, Δημήτρης Οικονομάκος. Όπως ανέφερε, ακόμα και μετά από 8 μήνες-οπότε και έγιναν οι πρώτες αναφορές για οσμή στο νερό- το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, με αποτέλεσμα παραμονή Πρωτοχρονιάς να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 4 κάτοικοι από το Πλατύ με συμπτώματα δηλητηρίασης, τα οποία σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών οφείλονταν στο νερό.

“Αν αφορούσε κάποιο ξενοδοχείο ή την παραλιακή ή το κέντρο της Καλαμάτας το πρόβλημα θα είχε λυθεί σε χρόνο dt”, είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Οικονομάκος, απευθυνόμενος προς τη Δημοτική Αρχή, συμπληρώνοντας ότι ” Δυστυχώς, έχετε αυτά τα χωριά παραπεταμένα”.

Ο ίδιος αναρωτιέται γιατί δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα τόσους μήνες μετά, και γιατί οι κάτοικοι των χωριών αυτών εξακολουθούν να πληρώνουν το λογαριασμό νερού, παρά τη σχετική απόφαση Βασιλόπουλου για απαλλαγή, με το Δήμαρχο να απαντά “πλάκα μάς κάνεις;”. Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Οικονομάκος επισήμανε ότι επιπλέον πληρώνουν και από την τσέπη τους για εμφιαλωμένο νερό, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ο Δήμος είχε πάει κάποια εμφιαλωμένα νερά, και μετά τίποτα.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, επί Νίκα, και αφορά το νερό σε 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας Άρι [Ασπροπουλιά, Αριχώρι, Πλατύ, Άμμος, Αλώνια] με τη ΔΕΥΑΚ να παίρνει δείγματα και γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι χωρίς να εντοπίζεται κάτι ανησυχητικό, ενώ ακολούθησαν και καθαρισμοί και χλωριώσεις του δικτύου ύδρευσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δημήτρη Οικονομάκο, το πρόβλημα φαίνεται να παραμένει, με τον ίδιο να ξαναφέρνει το θέμα στο Δ.Σ το Δεκέμβριο. “Πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, δεν μπορεί να υπάρχει εδώ και 8 μήνες τέτοιο ζήτημα”, είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ