ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


         Κείμενο και Φωτογραφίες: Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος

Μέσα σε αναστάσιμη λαμπρότητα και με συμμετοχή ολόκληρου του χωριού μας, που κατέκλισε κυριολεκτικά  την  κεντρική εκκλησία με ιδιαίτερη χαρά και ευλάβεια, υποδεχθήκαμε με μεγάλο σεβασμό και αγάπη στον  λαμπρό ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος τον νέο μας ιερέα, τον Πατέρα Αντώνιο Μανουσόπουλο, ο οποίος ιερούργησε εχθές κατά την ακολουθία του Εσπερινού μαζί με τον Οικονόμο Πατέρα Βασίλειο Μπεγέτη.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 ο νέος εφημέριος μας  τέλεσε τον Όρθρο  και την Θεία και Ιερά Λειτουργία μέσα σε  αναστάσιμο και χαρμόσυνο κλίμα με ιδιαίτερη κατάνυξη, γεμίζοντας τις καρδιές των ευλαβών πιστών με αγαλλίαση και ιδιαίτερη χαρά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τους πανέμορφους ύμνους της Κυριακής μετά των Φώτων απέδωσε μελωδικά ο καθηγητής Δρ. Μάριος Αθανασόπουλος, συμπαραστατούμενος με άλλους ιεροψάλτες.

Μετά το τέλος της Θείας και Ιεράς Μυσταγωγίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας  Μιχαήλ Μπούρας ως Αρχιερατικός της αρχιερατικής περιφέρειας Αρφαρών, που προΐσταται  και της ενορίας μας, ο οποίος ομίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον νέο ιερέα μας, αλλά και  με λόγια αγάπης ευχαρίστησε τον προηγούμενο εφημέριο Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Νικόλαο Χαντζή για το έργο του.

Ο ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης μοναδικής έγκυρης ενημερωτικής σελίδας του χωριού μας  «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»  ο κύριος Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος μαζί με την σύζυγο του Καθηγήτρια Μαριάννα Αδάμ Γκρόγκου δώρισαν  στον νέο εφημέριο Πατέρα Αντώνιο Μανουσόπουλο ένα πανέμορφο χειροποίητο χρυσοκέντητο πετραχήλι, καλωσορίζοντας τον με σεβασμό στην νέα του ενορία και με λόγια αγάπης τον κάλεσε να ποιμάνει την νέα μας ενορία με αγάπη και υπομονή και όπως χαρακτηριστικά του είπε: «Πατέρα Αντώνιε σήμερα ανοίγουμε τα σπίτια μας και τις καρδιές μας για να σε υποδεχθούμε και να σε βάλουμε μέσα σε αυτά, όχι ως ξένο, αλλά ως πατέρα , αλλά και σου δίνουμε και την ψυχή μας, ώστε με αυτό το πετραχήλι να την οδηγήσεις στην βασιλεία των ουρανών. Επίσης, να σας εμπιστευτούμε τη ζωή μας και τις χαρές μας, αλλά και τις λύπες μας». Βέβαια ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον λιαν αγαπητό μας Ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας  κ.κ. Χρυσόστομο που μας έστειλε έναν νέο και καλό ιερέα. 

Τελειώνοντας, η συντακτική ομάδα της έγκυρης και ανεξάρτητης ενημερωτικής σελίδας «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» επιθυμεί να εκφράσει τις διάπυρες ευχές της για καλή διακονία και κάθε καλό στο νέο δύσκολο και πολυκύμαντο έργο της διαποίμανσης της ενορίας του Πλατέος και αναφωνεί  στον Πατέρα Αντώνιο το καλώς ήρθατε και από καρδιάς το Άξιος!
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ