ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ «Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ» Η ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ


Τη σατιρική κωμωδία «Ο γενικός γραμματεύς» παρουσιάζει έχοντας αποσπάσει καλές κριτικές κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 8 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ. το ΔΗΠΕΘΕΚ στην κεντρική του σκηνή (Δημοσθένους 2).

Πρόκειται για μια μουσική κωμωδία με πολλά επίκαιρα στοιχεία, του καλαματιανού συγγραφέα Ηλία Καπετανάκη, στην οποία ακούγονται 18 τραγούδια, μια σάτιρα για τα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους που απασχολούν την κοινωνία μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, κάθε Κυριακή του Γενάρη στις 11.30 π.μ. το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανεβάζει την παιδική παράσταση “Οι φασουλήδες με το ρόπαλο” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Εσπίριτου. Είναι ένα παιδικό έργο που συνδυάζει τους ζωντανούς ηθοποιούς και τις κούκλες και στοχεύει στις τρ

 Ο γενικός γραμματεύς


Ο γενικός γραμματεύς - Καπετανάκης Ηλίας

Ο 'Γενικός γραμματέας' είναι ο πολιτευτής Λάμπρος Θυμέλης, ένας αγράμματος άνθρωπος της επαρχίας, που επιδιώκει θέση γενικού γραμματέα στην Αθήνα. Στις φαντασιώσεις του, στενό ρόλο παίζει η γυναίκα του Πηνελόπη, που σιχαίνεται τους άξεστους επαρχιώτες και όνειρο της είναι να ζήσει στην πρωτεύουσα.

Την προοπτική της πρωτεύουσας βλέπει ενθαρρυντικά τελικά όλη η οικογένεια. Έτσι, παιδιά, ανύπαντρη αδερφή και υπηρέτες χαίρονται για την ευνοϊκή τύχη τους και εγκαταλείπουν ασυνείδητα την ύπαιθρο.

 Η κωμωδία του Καπετανάκη γράφτηκε το 1893 και σατιρίζει τα πολιτικά και κοινωνικά ήθη της εποχής, όπως η ξενομανία, η αστυφιλία, ο επαρχιώτικος μοντερνισμός, ο ξεπεσμός των θεσμών, η αμορφωσιά και η αναξιοκρατία.

Συγγραφέας: Καπετανάκης, Ηλίας

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ