Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΜε σύμμαχο τον καιρό  παρά τις προγνώσεις για πολύ κακές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Κυριακής, λόγω “Ηφαιστίωνα”  και με την παρουσία αρκετού κόσμου, για μια ακόμη χρονιά τελέστηκε η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας.

Προηγήθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Κολυμβητηρίου, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, με τη συμμετοχή και του Αρχιμ. Αλεξίου Αρώνη και του εφημερίου του παρεκκλησίου Πρωτ. Αθανασίου Σιψά, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το πέρας του εσπερινού με πομπή μετέβησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή, ενώ τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο μαθητής της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Δημοσθένης Λυκοτραφίτης, στον οποίο και δόθηκε ως δώρο ένας ασημένιος σταυρός.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ